Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

“Δεν αποδεχόμαστε το κλείσιμο της ΕΡΤ και τις απολύσεις των εργαζομένων.- Δεν υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας.- Ενισχύουμε την παρουσία μας στους χώρους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης”.

Ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΣΠΕΡΤ Δ. Περπατάρης ήρθε στην Θεσσαλονίκη και παρουσία 300 και πλέον εργαζομένων μέσα στο στούντιο της τηλεόρασης της ΕΡΤ3 ανέλυσε όλα τα στοιχεία για τους νομικούς τρόπους απόκρουσης του κλεισίματος της ΕΡΤ και της απόλυσης των εργαζομένων της. Ενώ έγινε γνωστό ότι η ΠΟΕΣΥ καλεί αύριο στην Αθήνα τους νομικούς συμβούλους όλων των Ενώσεων και Ομοσπονδιών του κλάδου ώστε να εκπονηθεί κοινή νομική στάση.
Υπάρχουν 3 κραυγαλέοι λόγοι ακυρότητας, οι οποίοι θα κριθούν με την αίτηση αναστολής στο ΣτΕ την 27η/9:
1-Η κατάργηση της ΕΡΤ αντιβαίνει σε συνταγματικές διατάξεις, είναι αντιδημοκρατική και καυαστρατηγεί πολλούς νόμους.
2-Οι απολύσεις δια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν συνιστούν καταγγελία της σύμβασης εργασίας, ενώ αντιβαίνουν στο νόμο περί όρων και προϋποθέσεων για ομαδικές απολύσεις.
3-Επιπλέον, δεν αποδεχόμαστε τις απολύσεις και γιατί δεν καταβλήθηκε η νόμιμη αποζημίωση και συγκεκριμένα η πρώτη δόση, όπως απαιτεί ακόμη και ο τελευταίος μνημονιακός νόμος. Αυτό έπρεπε να γίνει την 11η/6 και όχι την 17ηοπότε σε κάποιους κατατέθηκαν κάποια χρήματα.
Γι αυτό και πρέπει με όποιον τρόπο να δηλωθεί η μη αναγνώριση της απόλυσης, όπως γίνεται με την αποστολή εξωδίκων, τα οποία μέχρι τώρα υπερβαίνουν τα 2.000 (στο σύνολο των 2.654).
Όποιος δεν υπογράψει έχει άμεσο δικαίωμα στο ταμείο ανεργίας και φυσικά να διεκδικήσει αφενός την ακυρότητα της απολύσης και αφετέρου τις όποιες μισθολογικές διαφορές.
Ενώ υπογράφοντας ατομικές συμβάσεις τρίμηνης διάρκειας, αφενός νομιμοποιούνται οι απολύσεις και αφετέρου απεμπολείται κάθε δικαίωμα του εργαζομένου.
5 παροτρύνσεις:
-Να ετοιμαστούμε για την κατάθεση μηνύσεων και αγωγών μέσα σε τρείς μήνες και να αναμένουμε τις δικαστικές αποφάσεις.
-Να μην αποδεχόμαστε τις απολύσεις.
-Να εμποδίσουμε τη λειτουργία οποιουδήποτε μεταβατικού φορέα ραδιοτηλεόρασης.
-Να μην διευκολύνουμε τις κυβερνητικές λύσεις για την επόμενη μέρα.
-Να κρατήσουμε τα κτίρια της ΕΡΤ, με τους εργαζόμενους παρόντες.
-Δεν συζητάμε με κλειστή την ΕΡΤ και απολυμένους τους εργαζομένους.
“ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ” ΜΑΣ: Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
ΜΟΝΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΜΑΣ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου