Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ

                 

 Η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει ταυτότητα. Ονομάζεται ΕΡΤ. Έχει… σπίτι, οικογένεια, δηλαδή ανθρώπους και διεύθυνση. Όποιος την ψάχνει θα την βρει στη Μεσογείων 435, στην Αγία Παρασκευή, στην Κατεχάκη, στη Μουρούζη, στη Θεσσαλονίκη, στη Θράκη, στις Κυκλάδες, στην Ήπειρο, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη, σε όλη την Ελλάδα. Η Ελληνική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση είναι παντού. Στην Ευρώπη, την Αμερική, της Ασία, την Αφρική, την Αυστραλία. Οι εργαζόμενοι είναι εδώ. Η ΕΡΤ εκπέμπει ανοιχτά στην κοινωνία. Γιατί μετά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση «ανοίγει» ο δρόμος για συλλήβδην και άκριτες καταργήσεις. Τα κοινωνικά αγαθά απειλούνται ευθέως: Υγεία, Παιδεία, φυσικοί πόροι.
Η ΕΡΤ είναι ανοιχτή. Εκπέμπει στο φως, όσο και αν κάποιοι επιχειρούν να τη συσκοτίσουν.
Η κυβέρνηση επιλέγει να «εκπέμπει» πίσω από διαρροές  και  «σκοτεινά» σενάρια για τη μεταβατική λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η κυβέρνηση παρακάμπτει για μία ακόμη φορά τη νομιμότητα και «ρίχνει μαύρο» ακόμη και στις δικαστικές αποφάσεις. Γιατί δεν εκτελείται η προσωρινή αναστολή που επέβαλε το ΣτΕ;  Γιατί οι πομποί είναι «φιμωμένοι»;
Δυστυχώς, στα ερωτήματα δεν υπάρχουν επίσημες απαντήσεις. Υπάρχουν μόνο σενάρια που έχουν στόχο να κλονίσουν, να φοβίσουν και να κάμψουν το ηθικό των εργαζομένων της ΕΡΤ και της κοινωνίας. 
Η ΕΡΤ είναι εδώ και  λειτουργεί.
Η επιχείρηση κατάλυσης της δημόσιας ενημέρωσης δεν έχει ελπίδες. Η ΕΡΤ δεν θα γίνει η Ιφιγένεια των επίπλαστων πολιτικών ισορροπιών. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν ανυποχώρητοι τον κοινό αγώνα και επιμένουν συντονισμένα στην προσπάθεια :
  • Να ακυρωθεί η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ
  • Να παρθούν πίσω οι απολύσεις όλων των εργαζομένων
  • Να  επανέλθει το σήμα της ΕΡΤ στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Καλούν όλους του πολίτες, επιστήμονες, ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς στις 6 το απόγευμα στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, μαζί με τα συνδικάτα των εργαζομένων.
Την ώρα που κάποιοι επιχειρούν ενδεχομένως να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις της κατάλυσης της νομιμότητας και της κοινής αίσθησης δικαίου η κοινωνία δίνει τις λύσεις…

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου