Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ανακοινώσεις από ΣΦΕΑ και Δήμο Σάμου

Ο ΣΦΕΑ για την ΕΡΤ

Αθήνα,   12 Ιούνη   2013

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΦΕΑ 1967-1974,  με την ασίγαστη αντιδικτατορική μας μνήμη και στο όνομα των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων του λαού μας,  καταγγέλλουμε την απροσχημάτιστη και πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης να φιμώσει τη δημόσια φωνή της ΕΡΤ αφήνοντας τον ελληνικό λαό και τον απόδημο ελληνισμό όπου γης έρμαιο στην ασυδοσία ενημέρωσης των ιδιωτικών ΜΜΕ.
  Καταγγέλλουμε τις απολύσεις των 2500 εργαζόμενων της ΕΡΤ.
  Καλούμε τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε επιφυλακή και να εκφράσει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων (απολυμένων)στην ΕΡΤ και με την παρουσία του στο χώρο μπροστά στο μέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, να ορθώσει το ανάστημά του στην προσχεδιασμένη και επίβουλη φίμωση των δημόσιων μέσων πληροφόρησης.
  Η δημόσια Ραδιοφωνία και Τηλεόραση είναι περιουσία και ευθύνη του ελληνικού λαού, ο οποίος είναι και ο μόνος αρμόδιος να αποφασίζει για τις τύχες τους.
 

Για τον ΣΦΕΑ 1967-1974

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

2)O Δήμος Σάμου για την ΕΡΤ

ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
   
         Σάμος, 13/06/2013
                                     ΠΡΟΣ :     Μ.Μ.Ε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ


Ο Δήμος Σάμου εκφράζει την  στήριξή του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, αλλά και την  αντίθεση του στην απρόσμενη απόφαση της Κυβέρνησης να αναστείλει τη λειτουργία της.

Η Κυβέρνηση με μια άτοπη απόφαση, ουσιαστικά αφαιρεί  από το σύνολο του ελληνικού λαού, το δικαίωμα στην ελεύθερη δημόσια ενημέρωση προκαλώντας πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία.

Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι κοινωνικός διάλογος  προκειμένου να εξυγιανθεί οικονομικά η δημόσια τηλεόραση και να μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της προς όφελος των πολιτών. Η ανεκτίμητη  προσφορά της ΕΡΤ σε παραμεθόριες περιοχές και στην ομογένεια  δεν εκτιμάται με κριτήρια αγοράς ούτε καθορίζεται από ποσοστά τηλεθέασης και διαφημιστικής δαπάνης.

Η ανεξάρτητη ενημέρωση και η πολιτιστική ανάπτυξη αποτελεί  δικαίωμα του κάθε ακρίτα,  είναι δημοκρατικό κεκτημένο, έχει μια αυτόνομη διαχείριση και δεν είναι πεδίο δράσης διαπλεκομένων συμφερόντων.


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου