Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Γνωμοδότηση Νομικής Υπηρεσίας ΕΡΤ ΑΕ επί της δημοσιευμένης απόφασης του ΣτΕ



Γνωμοδότηση επί της δημοσιευμένης απόφασης του ΣτΕ εξέδωσε η Νομική Υπηρεσία της ΕΡΤ ΑΕ. Η γνωμοδότηση αυτή έρχεται σε νομική σύγκρουση με τις διευκρινήσεις του προέδρου του ΣτΕ, Κωνσταντίνου Μενουδάκου, που ακολουθούν την απόφαση που έχει δημοσιευτεί ,καθώς υποστηρίζει πως η  ΕΡΤ ΑΕ παραμένει σε ισχύ καθώς  δεν υπάρχει ρητή κατάργηση της  εταιρείας.
“Δεν καταλείπεται η παραμικρή αμφιβολία ότι διατηρείται η υπόσταση της ΕΡΤ ως δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, προκειμένου, κατά το μεταβατικό αυτό στάδιο, να συνεχίσει να ασκεί την αποστολή της , ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μεταδίδοντας ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, που διεκόπησαν με την ανασταλείσα κοινή υπουργική απόφαση και λειτουργώντας τους διαδικτυακούς τόπους”, αναφέρεται στη γνωμοδότηση του Νομικού Τμήματος της ΕΡΤ ΑΕ.
Για τους ίδιους νομικούς λόγος, παραμένουν σε ισχύ οι συμβάσεις των εργαζομένων για την επίτευξη του στόχου της μετάδοσης των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και της λειτουργίας των διαδικτυακών ιστοτόπων. Το προσωπικό της ΕΡΤ ΑΕ, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση το προσωπικό αυτό, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εργάζονται στη “Ραδιοτηλεόραση”, το Αρχείο Μουσείου και τα Μουσικά Σύνολα, θεωρείται “αυτοδικαίως ως μηδέποτε απολυθέν”.
“Σε σχέση τέλος με την πρόβλεψη της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπων και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστοτόπων από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, επισημαίνουμε ότι το αυτονόητο ότι η ΕΡΤ αποτελεί, προφανώς και σήμερα, το μοναδικό υφιστάμενο ραδιοτηλεοπτικό φορέα στη χώρα μας που σύστησε το κράτος προς εκπλήρωση της συνταγματικής διαταγής, παρά το γεγονός ότι τούτο, δεν αναφέρεται ρητά στο κείμενο αυτής”,  καταλήγει η γνωμοδότηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου