Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Επιστολή ξένων διανοουμένων στον Σαμαρά



Η βελγική εφημερίδα Libre Belgique δημοσιεύει ανοιχτή επιστολή Γάλλων και Βέλγων δημοσιογράφων, διανοουμένων, συγγραφέων, ηθοποιών, στον Έλληνα πρωθυπουργό, με τίτλο: «Ζήτω η ΕΡΤ, εν ονόματι της δημοκρατικής ελευθερίας!».

Στο σχετικό κείμενο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο Ελληνικός λαός, ξεσηκώθηκε με αυτήν την τουλάχιστον αυθαίρετη απόφαση, τόσο άδικη όσο και αδικαιολόγητη, ενώ βρίσκεται αποκομμένος, χωρίς τηλεοπτική και ραδιοφωνική σύνδεση, από τη διασπορά του: αυτή η πράξη πολιτικής βίας, σε κάθε σημείο αντίθετη στις ίδιες της αρχές της δημοκρατίας, υπενθυμίζει τη δικτατορία των Συνταγματαρχών, και τα σκοτεινά χρόνια 1967-1974.

Εσείς, Κύριε πρωθυπουργέ, είστε υπεύθυνος για αυτή τη λυπηρή απόφαση, τόσο όσον αφορά την ουσία της, αλλά όσο και τη διαδικασία που επιλέξατε… Εκφράζουμε την πιο βαθιά και ειλικρινή αλληλεγγύη μας στον Ελληνικό λαό, που υποφέρει όλο και περισσότερο από τις παράλογες και αντί-παραγωγικές πολιτικές λιτότητας των τελευταίων χρόνων.

Από την άλλη, οι πρόχειρες μεθόδοί σας, απαράδεκτες από κάθε άποψη, αντί να επιλύσουν πολιτικά το θέμα, εφόσον αδιαφορείτε για τη λαϊκή βούληση, στέλνουν στο δρόμο, στην ανεργία, χωρίς προειδοποίηση, ούτε πρόβλεψη, σχεδόν 3000 ανθρώπους, οι οποίοι δεν οφείλουν να πληρώσουν τα λάθη της επαγγελματικής τους ιεραρχίας, (την όποια οι ελληνικές κυβερνήσεις του παρελθόντος φρόντισαν να τοποθετήσουν).

Μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας σας διαφώνησε, με δικαστική απόφαση, διατάζοντας την άμεση επαναλειτουργία της Ραδιοτηλεόρασης, την οποία θελήσατε να εκκαθαρίσετε ατιμώρητα.

Επείγει λοιπόν, κύριε πρωθυπουργέ, πριν από κάθε άλλη ενέργεια, να επαναλειτουργήσει η ελληνική ραδιοτηλεόραση: Η ελληνική δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν ανήκει ούτε σε εσάς, ούτε στο κόμμα σας, ούτε εξάλλου στην κυβέρνηση που διευθύνετε.

Ας αποτελέσετε εσείς, κύριε πρωθυπουργέ, άξιος εκπρόσωπος του λαμπρού παρελθόντος της Ελλάδας και των μεγάλων αντρών της-από τον Όμηρο ως τον Αριστοτέλη, τον Ιπποκράτη, τον Πυθαγόρα, τον Επίκουρο, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Σοφοκλή ή τον Αισχύλο, που διαμόρφωσαν την αθάνατη ιστορία της, τόσο σε επίπεδο φιλοσοφικό, όσο και σε επίπεδο φιλοσοφικό ή καλλιτεχνικό: μία ιστορία χωρίς την οποία η ίδια η Ευρώπη , και επομένως η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υπήρχε σήμερα. Ζήτω η ΕΡΤ!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου