Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ομιλία Δημήτρη Τσαλαπάτη στη Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Ομιλία Δημήτρη Τσαλαπάτη
  Στην ομιλία του το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και πρώην αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσαλαπάτης επισήμανε μεταξύ άλλων:
# Πρωινό ξύπνημα με ερώτηση Κυριάκου -τώρα αν κατέβει ο τόνος Κυριακού κάνει το ίδιο- να καταργηθεί το ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ ως αναχρονιστικό.  Και αυτό την ώρα που οι κυβερνητικοί δεν διαψεύδουν ότι κομματιάζεται η ΕΡΤ.
# Καναλάρχες παίρνουν, λέει διαζύγιο  δήθεν λόγω ασυμφωνίας …χαρακτήρων. Το φόντο όμως είναι τα μερτικά της διαπλοκής στο πετρέλαιο και το αέριο  με τον πρωθυπουργό να προσπαθεί πρωί-πρωί να σώσει την παρτίδα του εξαγγέλλοντας νέα εταιρία υδρογονανθράκων, που θα μοιράζει όμως παιχνίδι (παραχωρήσεις κοιτασμάτων) στα ίδια ακριβώς τζάκια.
# Στα επιμελητήρια σκοτώνονται για τα 90 και βάλε εκατομμύρια ευρώ το χρόνο που είναι ο τζίρος από τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις ισολογισμών ΑΕ, στο γενικό τους μητρώο, το ΓΕΜΗ, τα οποία έχουν αφαιρεθεί από τις εφημερίδες. Αυτό σημαίνει παράλληλη απώλεια κάπου 9 εκ. ευρώ το χρόνο , από τα ταμεία μας και κυρίως τον ΕΔΟΕΑΠ, ενώ να προκαλείται τρύπα 20 εκ. ευρώ στο ταμείο του Στουρνάρα από χαμένο ΦΠΑ.
   Η πρόταση μας για πολιτική συμφωνία με όλα τα κόμματα, με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ, για δημοσίευση των ισολογισμών σε όλες τις εφημερίδες, αφού υπάρξει δέσμευση των εκδοτών για πάγωμα απολύσεων, απασχόληση ανέργων και ρήτρα μισθωτής εργασίας , όπως η πρόταση που καταθέσαμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή, είναι πάντα ανοικτή.
  Είναι μια πρόταση με την οποία είχαν συμφωνήσει τότε μεταξύ άλλων ο Απ. Κακλαμάνηςκαι ο Φώτης Κουβέλης.

  Αντί για αυτό, κάποιοι πολύ αριστεροί μέχρι Ανατροπής και κάποιοι προεδρικοί της ΕΣΗΕΑ προσκύνησαν τις προάλλες τον Μr. TRAA  και φάγανε και πόρτα.
#  Την «Ελευθεροτυπία» να κλυδωνίζεται πάλι την «Εφημερίδα των Συντακτών»  να στηρίζεται σε αύξηση της συνεταιριστικής μερίδας, ενώ σε ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ να ’ρχεται καινούργιο τσουνάμι απολύσεων.

Στο σημερινό έργο όμως παράλληλα με την ανθρωποφαγία κάποιοι αρνούνται να καταλάβουν τι συμβαίνει γύρω μας.

#  Με ανέργους που κάποιοι πάνε να τους χρυσώσουν το χάπι, με βάουτσερ της τελευταίας στιγμής αλλά την μερίδα του λέοντος τρώνε τα ΚΕΚ.
#  Με την απλήρωτη εργασία να γίνεται κανόνας παντού
#  Με βετεράνους που πλήρωναν 30-40 χρόνια κρατήσεις στα Ταμεία να τους κόβει τα ρέστα της ζωής, μνημόνιο Στουρνάρας και οι προκάτοχοι του, μαζί με το PSI.
#  Mε τα ταμεία μας να είναι στο κόκκινο και τους εργοδότες να χρωστάνε σε αυτά, όπως καιεκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στην ΕΣΗΕΑ από συνδρομές συναδέλφων, που τους τις έχουν παρακρατήσει και κανείς να μην τα εισπράττει.
#  Με το χαρτί να σβήνει και το διαδίκτυο να γίνεται ράφι, που πουλάει ότι σκουπίδι βάζει το μυαλό σου, τυλιγμένο σε κάτι που το κάνουν να μοιάζει και με είδηση.

Και ο Δ. Τσαλαπάτης υπογράμμισε:
#  Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να αντιμετωπισθεί η κρίση, από αυτόν που βρήκαν οι οπαδοί των απεργιών χωρίς στόχο. Οι αντικειμενικά σύμμαχοι των εργοδοτών, δεν χτύπησαν την εργοδοσία εκεί που πονάει. Αρνήθηκαν να κάνουν απεργία στις εφημερίδες στη ζώνη του Σαββατοκύριακου και το έκαναν για ξεκάρφωμα μόνο στα δημόσια ΜΜΕ
# Αντίθετα χτύπησαν το δικαίωμα του πολίτη να ενημερώνεται, χειροτέρευσαν αφόρητα, την  ήδη δύσκολη θέση των δημοσιογράφων.
#  Δεν ήθελαν με τίποτα να σβήσει από τους τοίχους και τις πλατείες το δόγμα του δρόμου«Αλήτες – Ρουφιάνοι - Δημοσιογράφοι», επειδή αυτό ακριβώς τους βολεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου