Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2013

ΠΑ.ΣΥ.ΜΗ ΤΕ. ΕΡΤ: Τα συμφέροντα συρρικνώνουν την ΕΡΤ και στον Τομέα των Συχνοτήτων της Ψηφιακής


                                                                                                
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Τα συμφέροντα συρρικνώνουν την ΕΡΤ και στον Τομέα των Συχνοτήτων της Ψηφιακής,
ενώ δημιουργούν ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ και παραδίδουν όλη την Ελλάδα στα χέρια του!

Ζούμε σε τηλεοπτική Δημοκρατία.  Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που ο πυρήνας της διαπλοκής βρίσκεται ακριβώς εδώ. Στα ΜΜΕ. Και μιλάμε βέβαια για τους καναλάρχες-μεγαλοεργολάβους. Την άρχουσα τάξη της πατρίδας μας. Την εξουσία πίσω απ’ την εξουσία. Την πραγματική εξουσία. Για να πας πιο ψηλά, πρέπει να ταξιδέψεις εκτός Ελλάδος.
Πρόκειται για τους ίδιους που (μαζί με κάποιους πολιτικούς) απαξιώνουν την ΕΡΤ και τη διαβάλλουν  μέσα απ’ τα δικά τους μέσα. Καταγγέλλουν τη διαφθορά που οι ίδιοι δημιούργησαν, τοποθετώντας καλοαμειβόμενους ημέτερους, που εμείς οι εργαζόμενοι μόνο στις εφημερίδες και στο γυαλί τους έχουμε δει, και ύστερα … φταίμε εμείς. Οι εργαζόμενοι. Εμείς που υποστήκαμε πολλαπλή (και παράνομη) μείωση των μισθών. Εμείς που έτσι και αργήσουμε ένα λεπτό και καθυστερήσει η εκπομπή, θα έχουμε πειθαρχικό και βαριές ποινές. Εμείς που αν δε δουλεύει και η/ο σύζυγος δεν βγάζουμε ούτε τα προς το ζην. Εμείς που τώρα πια ντρεπόμαστε να πούμε πως δουλεύουμε στην ΕΡΤ. Εμείς οι «χαραμοφάηδες» της ΕΡΤ.
Αυτοί λοιπόν, οι καναλάρχες-μεγαλοεργολάβοι χτυπούν ξανά και στον τομέα των αδειοδοτήσεων μέσα απ’ το νέο Νομοσχέδιο που τέθηκε σε διαβούλευση και (τελείως συμπτωματικά) είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους. Πολύ συνοπτικά καταγγέλουμε:
1.      Μειώνουν σε 2 τις πολυπλεξίες της ΕΡΤ (από 3 που ζητούσαμε και 2,5 που είχαμε).
2.      Ευνοούν τη δημιουργία Μονοπωλίου (διάβαζε Digea) που θα λυμαίνεται το σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας.
3.      Επιτρέπουν στο Μονοπώλιο να είναι ταυτόχρονα πάροχος σήματος, αλλά και περιεχομένου. (Όλοι οι μικροί πάροχοι θα είναι στο έλεός τους και προφανώς κάθε έννοια πολυφωνίας πάει περίπατο).
4.      Επιτρέπουν στο Μονοπώλιο μέχρι και 4 πολυπλεξίες! (τεράστιο πλεονέκτημα που θα απαξιώσει την ΕΡΤ για άλλη μια φορά στα μάτια του κοινού όταν αναγκαστεί να κάνει τη μετάβαση στο DVBT2. Ουσιαστικά της ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ να μετακινηθεί προς το High Definition).

Η ΕΡΤ πρέπει να αμυνθεί. Η χώρα μας πρέπει να αμυνθεί.
Κάποιος πρέπει επιτέλους να υπερασπιστεί
και το Δημόσιο Συμφέρον.

Γνωρίζουμε πως η ΓΔΤΥ ετοιμάζει απάντηση. Η Νομική μας Υπηρεσία γνωρίζει το θέμα; Το ΔΣ της εταιρείας;
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η διαβούλευση τελειώνει στις 19 Ιουνίου (ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε), οι απαντήσεις πρέπει να υποβληθούν και σε ηλεκτρονική και σε έντυπη μορφή και οι … «τρικλοποδιές» πάρα-πάρα πολλές!Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος


Κωνσταντίνος Μαντάς
Η Γενική Γραμματέας


Αναστασία Τιμοθέου
Σ.Σ.: Αυτός που αποδεδειγμένα και κατά γενική ομολογία, μπορούσε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της εταιρείας καρατομήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες την Παρασκευή το βράδυ... Παναγίτσα μου.
 Με λύπη και απορία διαπιστώνω πως η κατά τα άλλα "καυστική" σας ανακοίνωση, δεν αναφέρεται στην απομάκρυνση του εξαίρετου συναδέλφου Νίκου Μιχαλίτση, που έγινε "εκτός των άλλων", με σκοπό να διευκολυνθούν τα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία κατονομάζετε. Θέλω να πιστεύω πως δεν πρόκειται για εσκεμμένη παράλειψη, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν οφείλεται σε άγνοια του θέματος και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των προσώπων που πρωταγωνιστούν σ΄αυτήν την ιστορία. Θεωρώ πως οι καιροί απαιτούν και είναι υποχρέωση όλων μας να πούμε επιτέλους τα πράματα με τ΄όνομα τους.
 Της σιωπής των αμνών έπεται η σφαγή. Επισημαίνω με την ευκαιρία και την σιωπή της, κατά περιπτώσεις και για τις εντυπώσεις, λαλίστατης, ΠΟΣΠΕΡΤ...
Γιώργος Παπαζαχαρίου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου