Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΟΣΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ!


Κι όμως υπάρχουν… «συνάδελφοι» μέλη των Ενώσεων Συντακτών οι οποίοι έχουν σπέυσει να πιάσουν στασίδια στον νέο σκοταδιστικό μηχανισμό τύπου ΥΕΝΕΔ της ΝΕΡΙΤ!
Κάποιοι εξ αυτών καταρτίζουν ήδη τις λίστες με τους νέους εκλεκτούς δοσίλογους, ενώ μερικοί έχουν ήδη δεχθεί κρούσεις να προσληφθούν στην νέα κυβερνητική ραδιοτηλεόραση με δίμηνες ατομικές συμβάσεις, οι οποίες μάλιστα θα αποτελέσουν και πιστοποιητικό προϋπηρεσίας στην προκήρυξη των ολιγάριθμων θέσεων εργασίας στη συνέχεια!!!
Οι Ενώσεις ήδη συζητούν το θέμα και η συντριπτική στάση των μελών είναι η διαγραφή όλων αυτών που θα σπεύσουν να στελεχώσουν την νέα ΥΕΝΕΔ, προδίδοντας τους συναδέλφους τους που αγωνίζονται την ώρα που αυτοί προσκυνάνε τη νέα ιερή  εξέταση, αλλά και αντιστρατευόμενοι ολόκληρη την κοινωνία που θα τους στιγματίσει και θα τους   δικάσει ως σύγχρονους δοσίλογους!

ΕΣΗΕΜΘ Όχι σε επιχειρήσεις προγραφής στην ΕΡΤ
14 Ιουνίου 2013
Την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 και των περιφερειακών σταθμών της ΕΡΑ αγωνίζονται για να μη σιγήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, προσπερνώντας ακόμη και σοβαρότατα προβλήματα βιοπορισμού που αντιμετωπίζουν, κάποιοι απεργάζονται σχέδια διχασμού του δημοσιογραφικού κόσμου για να υπηρετήσουν κομματικά συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις. 
Το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ με κατηγορηματικό τρόπο προειδοποιεί ότι θα εξαντλήσει κάθε μέσο που διαθέτει ώστε να ελεγχθούν πολιτικά στελέχη αλλά και δημοσιογράφοι που θα συμμετάσχουν σε επιχείρηση προγραφής συναδέλφων, η οποία στήνεται για να λειτουργήσει προσχηματικά η ΕΡΤ το επόμενο χρονικό διάστημα.
Όποιος επιδιώκει να δώσει άλλοθι στην κυβέρνηση για να επιβάλει την πραξικοπηματική απόφασή της πρέπει να αναλογιστεί τις ευθύνες του έναντι του συνόλου των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ένωση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει με κάθε αυστηρότητα τις καταστατικές προβλέψεις για την αλληλεγγύη μεταξύ συναδέλφων. 
Η ΕΡΤ πρέπει να λειτουργήσει αμέσως κανονικά, και η κυβέρνηση πρέπει να ανακαλέσει την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.  Υπερασπιζόμαστε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υπερασπιζόμαστε την ενημέρωση ως δημόσιο αγαθό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου