Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΡΤ


 
Για τις εκπληκτικές μέρες και νύχτες που έζησα στους δαιδαλώδεις διαδρόμους σου,  στα γραφεία που έσφυζαν από δραστηριότητες, στο αίθριο, με την συνάντηση των πρωτοβάθμιων σωματείων που αναζητούσαν και νέους τρόπους στήριξης, στο αμφιθέατρο για τη συνέλευση των συναδέλφων δημοσιογράφων,  στο προαύλιο μ’ ένα πολύβουο και πολύχρωμο πλήθος, που όλο και μεγάλωνε..
Σ’ ευχαριστώ για τις μαγικές μουσικές που πλημμύριζαν κάθε βράδυ τα αυτιά μας και τις ψυχές μας, όταν η κούραση παρέλυε το σώμα και το μυαλό μετά από ατελείωτες συνεδριάσεις του Μικτού.
Σ’ ευχαριστώ για την αλληλεγγύη και τη συναδελφοσύνη που ανέπνεα, για το χαμόγελο όσων εκτελούσαν τα καθήκοντα που είχαν αναλάβει, παρά το άγχος και τον εκνευρισμό.
Σ’ ευχαριστώ γιατί συνάντησα συναδέλφους παλιούς μετά από καιρό, αλλά και νέους που δεν τους γνώριζα, γιατί γεύθηκα τον παλμό και τον ρυθμό μιας ζωντανής δυναμικής προσπάθειας που άρχισε το απόγευμα  της Δευτέρας. Και συνεχίζεται αμείωτη, πολυσχιδής και δημιουργική για να πείσει και τον πιο κακόπιστο για την αξία σου στη ζωή μας.
Ευχαριστώ και για τα δάκρυα την ώρα του <Άξιον Εστί> και για το μοίρασμα της Αδέσμευτης Γνώμης τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, στις χιλιάδες κόσμου…
Σ’ ευχαριστώ γιατί υπήρξες όλα  αυτά τα χρόνια στη ζωή μας, παρά τις πληγές σου  και τα μαύρα στίγματα και εξακολουθείς αγωνιστικά να υπάρχεις, δείχνοντάς μας πόσο δεμένη είσαι με όλους μας.
Σ’ ευχαριστώ γιατί εξ αιτίας σου σηκωθήκαμε και πάλι από τον καναπέ, για να επιδιώξουμε το αυτονόητο: Την περιφρούρηση της Δημοκρατίας!

Μιμή Τουφεξή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου