Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν είναι ακροβάτες‏

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ συνεχίζουν με συνέπεια και χωρίς αμφιταλαντεύσεις να αγωνίζονται για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας.
Στις συστάσεις του υπουργείου Οικονομικών για την εκκένωση του Ραδιομεγάρου δεν έχουμε να πούμε κάτι διαφορετικό από τα όσα με σαφήνεια έχουμε διατυπώσει από την πρώτη στιγμή. Δεν παραιτούμαστε της αποστολής μας.  
Είμαστε εργαζόμενοι και είμαστε εδώ. Σε συνεχή ραδιοτηλεοπτική ροή με ενημέρωση, με πρωτογενές έργο πολιτισμού από τις ορχήστρες μας και τα μουσικά σύνολα, με θεματικές ενότητες για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας  με ατζέντα την πολιτική και όχι την παραπολιτική, με ανοιχτές συζητήσεις, μουσικές εκδηλώσεις και θεατρικά δρώμενα στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου. Η μόνη παράλειψη και παράβλεψη για τη λειτουργία της ΕΡΤ δεν  είναι ευθύνη μας και δυστυχώς η αποκατάσταση δεν περνά από το χέρι μας. Το «μαύρο» στην οθόνη το έριξαν και το διατηρούν για περισσότερες από 100 ώρες αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ, οι αρμόδιοι υπουργοί και η κυβέρνηση.
Η δημόσια Ραδιοτηλεόραση έχει ταυτότητα και ρόλο. Ονομάζεται ΕΡΤ και σκοπός της είναι η ενημέρωση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία.
Με σύμμαχο την κοινωνία και στο διαρκές αίτημα που διατυπώνουν οι πολίτες από το βράδυ της 11ης Ιουνίου για ανοιχτή ΕΡΤ δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε, αναμένοντας ενδεχομένως κάτι περισσότερο υπεύθυνο από αιφνίδιες διακοπές, από ασαφή σχέδια, ανακοινώσεις και συστάσεις.
Δεν έχουμε εισβάλει σε ξένο σπίτι, δεν είμαστε καταληψίες. Είμαστε και θα είμαστε εδώ να εργαζόμαστε, περιφρουρώντας το έργο και τις υποδομές της  Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Καλούμε και αυτούς που υποστηρίζουν ότι υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον να σηκώσουν τους πομπούς και να ανακαλέσουν τις απολύσεις των εργαζομένων για να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της ΕΡΤ. Τα υπόλοιπα μπορεί να εξυπηρετούν πολιτικές ισορροπίες σε τεντωμένο σχοινί, αλλά αυτό δεν μας αφορά. Εμείς δεν είμαστε ακροβάτες. Είμαστε οι δημοσιογράφοι, οι τεχνικοί και όλοι οι εργαζόμενοι του μοναδικού θεσμοθετημένου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στη χώρα. Η ιστορία δεν ανακόπτεται, η ΕΡΤ δεν καταργείται. 
Αναστασία Ζήγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου