Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΣΗΕΑ: ΚΑΝΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Για το τελεσίγραφο εκκένωσης του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 21 ΙΟΥΝΊΟΥ 2013

Πριν λίγη ώρα, με μορφή τελεσιγράφου που ανακοινώθηκε από το υπουργείο οικονομικών, καλούνται οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να εγκαταλείψουν το ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής: "Τέλος, η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας", αναφέρεται χαρακτηριστικά. Παράλληλα οριστικοποιεί την απόλυση των εργαζομένων: "Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν 2 μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ".

Μετά το θέατρο του παραλόγου που παίχτηκε τις τελευταίες μέρες, με το μπαλάκι της "ευθύνης" να πετιέται μεταξύ του ΣτΕ και της τρικομματικής κυβέρνησης, άσπρος καπνός φάνηκε επιτέλους από την καπνοδόχο της εξουσίας. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συνεχίζουν απρόσκοπτα την επίθεση στο κοινωνικό σύνολο, ενώ η ΔΗΜΑΡ ευελπιστεί να καρπωθεί στις επόμενες εκλογές τα οφέλη της "κόκκινης γραμμής", μετά τον έναν χρόνο της πολύτιμης συμβολής της στη λεηλασία του κοινωνικού πλούτου. 

Οι 2.700 εργαζόμενοι (παρά το "τυράκι" των δίμηνων συμβάσεων) θα πεταχτούν στον δρόμο. Στον δρόμο για να συναντήσουν το υπόλοιπο 1,5 εκατομμύριο ανέργων στα τρία χρόνια του μνημονίου. 

Από την πλευρά μας καλούμε τον καθένα και την καθεμία να συμβάλει αποφασιστικά στον αγώνα για να αποτελέσει το πρόταγμα της αξιοπρέπειας των εργαζόμενων και των ανέργων, όχι μόνο της ΕΡΤ, αλλά όλης της εργατικής τάξης και της κοινωνικής πλειοψηφίας, τον μοναδικό οδηγό. Τον οδηγό για να τσακίσουμε τα σχέδιά τους για την πλήρη φτωχοποίηση και τον ηθικό και υλικό εξευτελισμό όλων μας. 

Κανένα βήμα πίσω, όλοι και όλες να σταθούμε έμπρακτα αλληλέγγυοι απέναντι στην όποια κρατική εισβολή στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Συνέλευση εργαζομένων/ανέργων/φοιτητών στα ΜΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου