Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Κυβέρνηση Απεργοσπαστών


 
 ΜΕΣΑ σε μια ανακοίνωση λίγων λέξεων η Νέα Δημοκρατία κατόρθωσε να χωρέσει δέκα συκοφαντίες εις βάρος του προέδρου της ΕΣΗΕΑ («βολεμένοι συνδικαλιστές», «απειλές», «τραμπουκισμοί», «σταλινικοί», «Τσαουσέσκου» κ.λπ.). Είναι, βλέπεις, και οι εκλογές στο σωματείο των δημοσιογράφων σήμερα και πώς να πείσει το κυβερνών κόμμα να ψηφιστούν οι εκλεκτοί του, μετά το μπλακ άουτ της ΕΡΤ;
Η ομάδα αλήθειας του κ. Σαμαρά έχει χάσει πια κάθε έννοια μέτρου. Κλαίγεται ότι θα τους στείλει στο γκουλάγκ το σωματείο των δημοσιογράφων, ενώ η ίδια εκπροσωπεί την πιο αυταρχική και αντιδημοκρατική διακυβέρνηση από την εποχή της μεταπολίτευσης.
Και αντιστρέφει την πραγματικότητα, λέγοντας ότι η ΕΣΗΕΑ διαχώρισε τις εφημερίδες σε «ταξικές» και λοιπές, ενώ στην πραγματικότητα ο διαχωρισμός είναι μεταξύ εκείνων που τήρησαν την απεργία και των άλλων που έστησαν με εκβιασμούς και τρομοκρατία απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, προκειμένου να δείξουν την ευγνωμοσύνη τους στην κυβέρνηση που τους κάνει δώρο τις δημόσιες συχνότητες και τους απαλλάσσει από τον ενοχλητικό ανταγωνιστή.
Αλλά σε πείσμα αυτής της άγριας τρομοκρατίας στις επιχειρήσεις των μέσων ενημέρωσης, μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού οι δημοσιογράφοι που υποστηρίζουν ανοιχτά το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ. Κι αυτό είναι που κάνει τους μυστικοσύμβουλους του πρωθυπουργού να χάνουν την ψυχραιμία τους.
Όσο για τα γνώμη του κ. Σαμαρά για τους δημοσιογράφους, αυτή αποκαλύφτηκε όταν δήλωσε ότι οι απολυμένοι της ΕΡΤ θα αποζημιωθούν «γενναιόδωρα». Λες και απέλυσε την ορντίναντσα του ο αφέντης της Συγγρού και επιδεικνύει τώρα την αρχοντιά του. Οι εργαζόμενοι δεν ζητούν ούτε ελεημοσύνη, ούτε «γενναιοδωρία». Ζητούν τη νομιμότητα.
Το επόμενο βήμα είναι να ζητήσει ο κ. Σαμαράς τη βοήθεια των φουσκωτών του κ. Μιχαλολιάκου για να γλιτώσει το «γκουλάγκ» της ΕΣΗΕΑ. Ας μην το αποκλείουμε. Άλλωστε η ανακοίνωση αυτή της Ν.Δ. αντιγράφει κατά λέξη ανάλογες επιθέσεις της ναζιστικής ομάδας εναντίον όσων δημοσιογράφων κατά καιρούς στοχοποιεί. Ανάμεσά τους βρίσκεται βέβαια και ο Δημήτρης Τρίμης.
Δ.Ψ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου