Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Η κυβέρνηση έκλεισε το Euronews, το Euronews μπήκε στην κλειστή ΕΡΤ

Παρίσι: Συγκέντρωση έξω από
την ελληνική πρεσβεία
λίγο πριν (Χρήστος Μυστιλιάδης)
Η κάμερα του Euronews μπήκε στο ρaδιομέγαρο της ΕΡΤ. Το διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι που κόπηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά επειδή απλώς άρχισε να μιλάει ελληνικά και χαλούσε την ελεγχόμενη ενημέρωση των ιδιωτικών καναλιών, εκπέμπει από την Αθήνα μεταφέροντας το μήνυμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Στην ιστοσελίδα του euronews μεταδίδεται το βίντεο ενώ στο ρεπορτάζ γράφει πως οι ετργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους για να μείνει ανοιχτή η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

"Πλήθος κόσμου παραμένει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ενώ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ κήρυξαν για την Πέμπτη 24 ώρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το αιφνίδιο κλείσιμο της ΕΡΤ. Ο ανταποκριτής του Euronews, Σταμάτης Γιαννίσης μεταδίδει:

«Παρά την απειλή της κυβέρνησης να διώξει ποινικά όσου βρίσκονται ακόμα στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, το προσωπικό της ΕΡΤ έχει καταλάβει το κτίριο, περιφρουρώντας με βάρδιες, προκειμένου να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας αιφνιδιαστικής αστυνομικής επιχείρησης»
Η κάμερα του Εuronews βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και κατέγραψε τις αντιδράσεις τους.

«Για εμάς δεν έχει κλείσει η ΕΡΤ. Για εμάς παραμένει ανοιχτή. Δεν τους ανήκει και δεν μπορούν να βάλουν λουκέτο σε κάτι που δεν τους ανήκει», δηλώνει ένας εργαζόμενος.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση σταμάτησε να εκπέμπει, μετά από σχεδόν 50 χρόνια συνεχούς λειτουργίας.

Σύμφωνα με τα κυβερνητικά σχέδια, ο νέος φορέας που θα λειτουργήσει στο προσεχές μέλλον, θα ονομάζεται ΝΕΡΙΤ, «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ και Τηλεόραση ΑΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου