Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

H ΔΟΔ για την ΕΡΤ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΔΟΔ (ΙNTERNATIONAL FEDERATION OF JOURNALISTS, IFJ)


Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

Όλος ο κόσμος της δημοσιογραφίας καταδικάζει ό,τι συμβαίνει εκεί απόψε.Η ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ έγινε τόσο αιφνιδιαστικά για κάποιους από εμάς που θα θέλαμε να είμαστε μαζί σας αυτές τις σκοτεινές ώρες, αλλά η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΔΟΔ) να ξέρετε πως είναι μαζί σας και οι 600.000 δημοσιογράφοι που εκπροσωπεί είναι εξοργισμένοι με αυτήν την βάρβαρη πράξη.
Είμαστε θυμωμένοι που εσείς, οι οικογένειές και τα παιδιά σας, θα πρέπει να είστε αυτοί που θα πληρώσουν την κρίση για την οποία δεν είστε υπεύθυνοι. Για πολλά χρόνια, αυτή η κρίση, που προκλήθηκε από την απληστία και την ανεπάρκεια των τραπεζιτών, των επιχειρηματιών και των πολιτικών, θέτει σε κίνδυνο το βιοτικό επίπεδο ζωής, τους μισθούς και τις συντάξεις. Τώρα παίρνουν και τους ίδιους τους πόρους ζωής.
Ό,τι σας συμβαίνει μας πληγώνει

τις καρδιές και μας εξοργίζει, αλλά περισσότερο απ’ όλα μας κάνει αποφασισμένους να παλέψουμε μαζί σας. Το μήνυμα των δημοσιογράφων όλου του κόσμου προς τους πολιτικούς και τα αφεντικά είναι ηχηρό και ξεκάθαρο: θα σταθούμε χέρι-χέρι μαζί σας για να σταματήσουμε αυτήν την τρέλα και θα κάνουμε το παν δυνατόν να μην συμβεί.
Και δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κυβέρνησή σας έχει χάσει το ηθικό ανάστημα με την ανακοίνωση του κλεισίματος των μοναδικών δημόσιων μέσων ενημέρωσης που παρέχουν ποιότητα στην ενημέρωση των Ελλήνων πολιτών. Είναι αλήθεια αποκρουστικό να ακούς τον Σίμο Κεδίκογλου να μιλάει για “σπατάλες και αδιαφάνεια” και ότι “η ΕΡΤ έχει τρείς ή και οκτώ φορές περισσότερο προσωπικό απ’ όσο χρειάζεται”. Αυτή είναι η γλώσσα του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δυνάμεων του ΟΑΣΕ, μεταξύ άλλων.

Καλούμε τους ακέραιους πολιτικούς να σταθούνε δίπλα σας και να αποκρούσουν την επίθεση αυτή.
Ξέρουμε ότι η μάχη σας γίνεται μέσα σε καθεστώς απίστευτων πιέσεων. Είσαστε στην πρώτη γραμμή. Αλλά δεν θα πρέπει να έχετε καμία αμφιβολία ότι οι κυβερνήσεις παντού είναι αδύναμες και οι αποτυχημένες λύσεις του νέο-φιλελευθερισμού οδηγούν σε μεγαλύτερη αποτυχία.

Οι λαοί παντού διαφωνούν με τις κυβερνήσεις στην επιβολή των πολιτικών λιτότητας και λένε ότι προτεραιότητα αποτελούν οι αξιοπρεπείς δουλειές. Είναι εναντίον των εκμεταλλευτικών εταιρειών, των καταπιεστικών κυβερνήσεων, των εθνικών και διεθνών εκφοβιστών. Γι αυτό οι λαοί απαιτούν μια εναλλακτική. Αυτοί θέλουν και όλοι μας το θέλουμε: έναν διαφορετικό κόσμο, έναν καλύτερο κόσμο στον οποίον οι άνθρωποι θα αποτελούν την προτεραιότητα.
Αλληλεγγύη!

Τζιμ Μπουμέλα, πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων

1 σχόλιο:

  1. Γιαγιάκα τι λες;

    Γράφει: ο Λεωνίδας Μαρτέλος
    http://malakes-kouventes.blogspot.gr/


    Δεν έχει βλάβη η τηλεόραση σου το 'πα
    είν' η κεραία, τα καλώδια σωστά
    Μην κάνεις έτσι ρε γιαγιά, θα δούμε σώπα...
    δεν είναι τώρα όπως τότε, στα παλιά

    Έχεις περάσει κακουχίες στη ζωή σου
    έχεις γιαγιάκα μου μεγάλη αντοχή
    μη φέρνεις σκέψεις άσχημες στη θύμησή σου
    πως ήρθε η χούντα πάλι εδώ κι η κατοχή

    Μην τους δικάζεις είναι κρίμα!
    έχουν πολλές ...ικανότητες!
    Με μιας διακόψανε το σήμα
    κλείσανε τις συχνότητες!

    Μου λες, τι βάλαν υπουργό αυτόν το βλάκα;
    ήτανε θέμα χρόνου για να γίνει το κακό!
    Μα έχεις ANT1, MEGA, SKAI, και τον ALPHA!
    είναι το σήμα τώρα πια ψηφιακό!

    Έπρεπε "μάζεμα" να γίνει βρε γιαγιά μου
    πρώτα διαφάνεια, κι ....εξορθολογισμός.....
    Και συ μου λες ότι λυπάσαι τη γενιά μου
    -Να σηκωθώ! Να μην περάσει ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!!

    Μην τους δικάζεις είναι κρίμα!
    έχουν πολλές ...ικανότητες!
    Με μιας διακόψανε το σήμα
    κλείσανε τις συχνότητες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή