Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Mπαράζ αλληλεγγύης

1)24ωρες απεργίες σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης


Αθήνα, 12 Ιουνίου 2013
Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.
Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.
Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Επίσης, τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα μπορούν με μικρά έκτακτα ενημερωτικά δελτία να προβάλλουν μόνο τις λαϊκές και δημοσιογραφικές κινητοποιήσεις, για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ.
Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.
Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.
Σήμερα, Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στην κορύφωση της απεργιακής συγκέντρωσης, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.


Δείτε ζωντανά εκπομπή από την ΕΡΤ στο http://sxoliastisepiea.blogspot.gr/
2)ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ 
ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
 ΣΠΙΘΑ ΓΙΑ ΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ!
Ο συντονισμός πρωτοβαθμίων σωματείων καταδικάζει την πραξικοπηματική απόφαση της κυβέρνησης για άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ. Η απόφαση αυτή αποτελεί την άμεση εφαρμογή του σχεδίου κυβέρνησης –ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου για :
·         Τις απολύσεις χιλιάδων εργαζόμενων του δημοσίου με πρώτους τους 2800 εργαζόμενους της ΕΡΤ
·         Την διάλυση της δημόσιας ενημέρωσης και την παράδοση της ενημέρωσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τους καναλάρχες για άμεσο έλεγχο και κερδοφορία.
Αυτό το πραξικόπημα σε βάρος των εργαζόμενων και όλου του λαού είναι το πρώτο βήμα για να ακολουθήσει η κατάργηση και άλλων δημόσιων οργανισμών, όπως άλλωστε προβλέπει η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Μετά την υγεία, την παιδεία και το νερό, δέχεται βάρβαρη επίθεση η δημόσια ενημέρωση με έναν τρόπο που ούτε η χούντα των συνταγματαρχών τόλμησε να κάνει . Υλοποιείται συνολικά η διάλυση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, οι μαζικές απολύσεις σε όλο το δημόσιο και η επιβολή του εργασιακού μεσαίωνα παντού.
Αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που οδηγούν τη ζωή μας στον όλεθρο και σπέρνουν τη φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση.
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΕ-ΔΝΤ
Με βάση τα παραπάνω ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων καλεί όλα τα συνδικάτα να συμμετέχουν μαζικά στην κατάληψη του κτηρίου της ΕΡΤ, καλεί τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δώσουν το παρών.
·         Το κτήριο της ΕΡΤ αποτελεί κέντρο αγώνα και θα συμβάλλουμε στην στήριξη των εργαζόμενων της ΕΡΤ,  στην περιφρούρηση του χώρου και στην υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας.
·         Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο , την Τετάρτη 12 Ιούνη στην ΕΡΤ στις 12 μμ και στις 6 μμ (προσυγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής)
·         Καλούμε σε στήριξη και συμμετοχή στις 24ωρες κυλιόμενες απεργίες που κήρυξε το συντονιστικό των σωματείων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Αλλά και σε μια τεράστια παλλαϊκή διαδήλωση στη γενική πολιτική απεργία της Πέμπτης που πρέπει η επιτυχία να προπαγανδιστεί σε όλους του χώρους και να αποτελέσει την αρχή για την άμεση συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη νίκη.

 

3)Απεργία για την ΕΡΤ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
12/6/2013
 
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
Η ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
 
Μετά την πραξικοπηματική απόφαση της Κυβέρνησης για λουκέτο στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για αύριο Πέμπτη 13/6/2013 και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στο Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.
Παράλληλα, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να σταθούν στο πλευρό των υπαλλήλων της ΕΡΤ μετέχοντας και στις σημερινές συγκεντρώσεις στο Ραδιομέγαρο.
Όσον αφορά στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιβάλλεται να καθορίσουν την αυριανή συμμετοχή τους στην 24ωρη Γενική Απεργία με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνουν τους διαδηλωτές να μετέχουν στο συλλαλητήριο.
Η εμμονή της Κυβέρνησης στην τακτική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και οι ακραίες αντιδημοκρατικές αποφάσεις της βρίσκουν απέναντι ολόκληρη την ελληνική κοινωνία η οποία έχει στραγγαλιστεί από τις ανάλγητες, αιφνιδιαστικές και μονομερείς ενέργειές της.
Ο αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος δεν έχει τελειωμό και η τρικομματική κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να αλλάξει ρότα πριν είναι πολύ αργά.
Την αντίθεση και την καταδίκη της ΓΣΕΕ αλλά και του συνόλου των ευρωπαϊκών συνδικάτων για το λουκέτο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης κατέθεσαν στον Πρωθυπουργό, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, η Γενική Γραμματέας της ΣΕΣ Μπερναντέτ Σεγκόλ και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.
Κοινή και αδιαπραγμάτευτη θέση ΓΣΕΕ και ΣΕΣ είναι ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό και είναι υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο.
Η ΓΣΕΕ μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ θα συνεχίσουν τη μάχη για την ανατροπή της απόφασης κλεισίματός της.
Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 

4)Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζόμενων στα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ για την ΕΡΤ

Το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζόμενων στα Ιδιωτικά ΚΤΕΟ καταδικάζει το κλείσιμο
της ΕΡΤ και εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους που κινδυνεύουν
να πεταχτούν στο καζάνι της ανεργίας. Η τηλεόραση είναι ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ και οι
προσπάθειες της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τις προσταγές της Τρόικας και του
ΔΝΤ, χέρι χέρι με τους καναλάρχες και την χρυσή αυγή θα βρει απέναντί της όλους
τους εργαζόμενους.
• Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν θα περάσει.
• Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο , την Τετάρτη 12 Ιούνη στην
ΕΡΤ στις 6 μμ (προσυγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Παρασκευής)
• Καλούμε σε στήριξη και συμμετοχή στις 24ωρες κυλιόμενες απεργίες που
κήρυξε το συντονιστικό των σωματείων των εργαζόμενων στα ΜΜΕ. Αλλά και σε
μια τεράστια παλλαϊκή διαδήλωση στη γενική πολιτική απεργία της Πέμπτης που
πρέπει η επιτυχία να προπαγανδιστεί σε όλους του χώρους και να αποτελέσει την
αρχή για την άμεση συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα μέχρι τη νίκη.

5)Το ΕΚΣ για την ΕΡΤ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ  ΣΑΜΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΣΜΥΡΝΗΣ 2 - 831ΟΟ - ΣΑΜΟΣ   #  ΤΗΛ: 2273027561 #  FAX: 2273028440 #  E-MAIL: eksamou@otenet.gr
                Σάμος,  11 Ιούνη 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που για άλλη μια φορά έδειξε το αντιλαϊκό - αποκρουστικό πρόσωπό της και αποφάσισε, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να δώσει τη δυνατότητα στους υπουργούς, παρακάμπτοντας το κοινοβούλιο ακόμη μια φορά, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτόν τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στο δρόμο.  
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση, που σε εφαρμογή αυτού αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ, βάζοντας λουκέτο στην ίδια τη δημόσια ενημέρωση.  Δημιούργησε νέα στρατιά χιλιάδων ανέργων σε μια νύχτα. Παρέδωσε την ενημέρωση του λαού και των εργαζομένων αποκλειστικά σε αυτούς που ωφελούνται από τα αντιλαϊκά μέτρα που καθημερινά παίρνει. Η διαδικασία αυτή οδηγεί όλη την περιουσία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στα χέρια των ιδιωτών. Στόχο τον οποίο έχουν για δεκάδες φορείς του δημοσίου τους οποίους θα παραδώσουν στο μεγάλο κεφάλαιο, μέσα από τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις και τις απολύσεις εργαζομένων.
Η τραμπούκικη παρέμβαση των ΜΑΤ για την εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης, αλλά & ο τρόπος ανακοίνωσης της απόφασης κλεισίματος της ΕΡΤ, δείχνει ακόμη μια φορά ότι η καταστολή και  η εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» είναι στο καθημερινό «μενού» της κυβέρνησης και θα τα «προσφέρει» απλόχερα σε όποιον αντιστέκεται στα σχέδια της.
Οι εξελίξεις αυτές αφορούν όλον τον εργαζόμενο λαό, το εργατικό λαϊκό κίνημα.  Είναι αποτέλεσμα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που καταργεί τις ΣΣΕ, που φέρνει μισθούς και συντάξεις πείνας, που αφήνει εκατοντάδες χιλιάδες χωρίς υγεία και πρόνοια, χωρίς ασφάλιση. Χρειάζεται σήμερα μαζική συμπαράσταση προς τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, προς το σύνολο των εργαζομένων που πλήττονται. Χρειάζεται αγώνας για την ανατροπή αυτή της πολιτικής.
Τασσόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Διεκδικούμε δουλειά με πλήρη δικαιώματα για όλους. Ενημέρωση που να εξυπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Πρέπει και μπορούμε να βάλλουμε φρένο στην κρατική τρομοκρατία με ενότητα και συσπείρωση της τάξης μας. Εδώ είναι η δύναμή μας, εδώ είναι και η ελπίδα μας! Μόνο με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να τους γονατίσουμε. Αυτή την ανυπέρβλητη δύναμη που έχουμε θα πρέπει η εργατική τάξη και να την καταλάβει και να την δείξει απέναντι στο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΤΑ ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΡΙΣΗ
Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει και η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης – Τρόϊκας – επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ. Καλούμε όλα τα Σωματεία και τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ, ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ
ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ!
Η Διοίκηση

6)Ο ΣΕΝΙ για την ΕΡΤ


Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ   Ε Ρ Γ Α Ζ Ο Μ Ε Ν Ω Ν  Ν Ο Σ Ο Κ Ο Μ Ε Ι Ο Υ   Ι Κ Α Ρ Ι Α Σ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΙΚΑΡΙΑ, 11-06-2013
                                                                                                                                   Αρ. πρωτ. 49
Ο Σύλλογός μας καταγγέλει την νέα επίδειξη αντεργατικότητας  και αυταρχισμού της κυβέρνησης που πάει να κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες την ΕΡΤ, τον δημόσιο φορέα ενημέρωσης και πολιτισμού, και να απολύσει τους περίπου 2700 εργαζόμενους σ’ αυτή. Απ’ την είσοδο των ναζί το 1941 είχαν να σιγήσουν αυτοί οι πομποί!
Προσπαθούν να δώσουν κοινοβουλευτικό περικάλυμμα σε μια γενική  αυταρχική εκτροπή που συνεχώς εξαπλώνεται και σκληραίνει. Όλο και πιο ξεκάθαρα αναδεικνύονται ως παραμύθια οι νόμοι, οι κανόνες, το Σύνταγμα και η επίκληση του Δημοκρατικού καθεστώτος τα οποία «δικαιούνται» να υφίστανται μόνο όταν δεν δημιουργούν πρόβλημα στις βάρβαρες πολιτικές και τους εκφραστές τους. Αποδεικνύουν περίτρανα ότι είναι εχθροί όλης της κοινωνίας!
Με την εξαγγελία περί δήθεν αξιοποίησης της περιουσίας της ΕΡΤ, περιουσίας του ελληνικού λαού, προετοιμάζουν το ξεπούλημα σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, πιθανόν στα ίδια τα οποία παραδίδουν τον πλήρη έλεγχο της ενημέρωσης και της διαμόρφωσης συνειδήσεων. Δηλαδή στους μεγαλοκαναλάρχες και τα τρωκτικά που αφού ροκάνισαν για χρόνια το σκάφος της Δημόσιας Ραδιο-τηλεόρασης τώρα το πυροβολούν απ’ τα «σκάφη» των νέων αφεντικών τους.
Χτυπάνε απροκάλυπτα  ό,τι έχει απομείνει από ποιότητα στην ψυχαγωγία και τον πολιτισμό, τη δυνατότητα προβολής θεμάτων που δεν έχουν δήθεν εμπορικότητα κι ανοίγουν ακόμα πιο διάπλατα το δρόμο στη σαβούρα που κατακλύζει τα ιδιωτικά κανάλια και την θανάσιμη αγκαλιά της διαφημιστικής πλύσης εγκεφάλου.
Πετάνε στη θάλασσα της σιωπής όλη την ελληνική ύπαιθρο με την κατάργηση των περιφερειακών σταθμών, κάτι που καταλαβαίνουμε πολύ έντονα εμείς οι νησιώτες, και κόβουν έναν απ’ τους βασικούς ομφάλιους λώρους σύνδεσης της ομογένειας με την πατρίδα.
Κι όλα αυτά πάνε να τα «χρυσώσουν» με τις υποσχέσεις για δήθεν μείωση των τελών που θα’ναι προφανώς σαν τις «μειώσεις» σε όλους τους λογαριασμούς, τα χαράτσια και τη φορολογία.
Η ευθύνη της απόφασης είναι συνολικά της τρικομματικής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Η ανοχή είναι συνενοχή και οι υποτιθέμενες αντιδράσεις  των συγκυβερνώντων είναι προσχήματα για λόγους εντυπώσεων εφόσον δεν μεταφράζονται σε έμπρακτες κινήσεις. Είναι προσχήματα γιατί μαζί εφαρμόζουν αυτές τις βάρβαρες πολιτικές ξεθεμελιώματος κάθε δικαιώματος των εργαζομένων  και του λαού. Γιατί έχουν συνυπογράψει το πρόγραμμα των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων και τις επιστρατεύσεις. Γιατί απ’ τις ανακοινώσεις τους προκύπτει ότι οι όποιες διαφωνίες τους αφορούν τον τρόπο, το μέγεθος και τους χειρισμούς με τους οποίους θα γίνει η διάλυση και οι απολύσεις.
Για τη κατάσταση της ΕΡΤ και τα όποια προβλήματα υπάρχουν, την ευθύνη φέρουν οι ιδιοι οι υποτιθέμενοι εξυγιαντές και η παρέα τους :
·  ΑΥΤΟΙ είναι που χρησιμοποίησαν διαχρονικά την ΕΡΤ ως κομματικό φέουδο και όργανο αισχρής προπαγάνδας της κάθε κυβέρνησης.
·  ΑΥΤΟΙ είναι που χρησιμοποίησαν τους διορισμούς και τα έσοδα της ΕΡΤ για να αναπαράγουν τον πολιτικό έλεγχο στην κοινωνία και κάνουν πολιτική καριέρα.
·  ΑΥΤΟΙ είναι που διόριζαν τις χρυσοπληρωμένες διοικήσεις για να παίρνουν τις αποφάσεις που έφεραν την ΕΡΤ στην κατάσταση που τώρα κατηγορούν.
·  ΑΥΤΟΙ είναι που κατεύθυναν τα χρήματα του ελληνικού λαού στα μαγαζιά και παραμάγαζα που στήνονταν από δικούς τους ανθρώπους κι  έκλειναν χρυσοφόρα συμβόλαια πάλι με δικά τους  «παιδιά».
Στην λίστα των θυμάτων αυτής της απόφασης βρίσκονται τα ονόματα όλων μας. Γιατί ξέρουμε ότι ξεκινούν με ό,τι θεωρούν ως πιο εύκολο και συκοφαντημένο στόχο για να συνεχίσουν μ’ όλους εμάς τους υπόλοιπους. Πρέπει να διαλυθεί στον καθένα μας κάθε αυταπάτη εξασφάλισης και σιγουριάς έστω σε μια «ανεκτή» φτώχεια και κουτσουρεμένα δικαιώματα. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο αν δεν τους σταματήσουμε! Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα, της αντίστασης, της αλληλεγγύης. Πρέπει να νιώσουν την αντίδραση και την οργή μας. Πρέπει να μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους και στα ζητήματα της υγείας και της παιδείας και των απολύσεων και των εργασιακών σχέσεων και παντού. Μόνο εμείς μπορούμε να τους σταματήσουμε όλο και πιο συνειδητοποιημένοι, πιο ενωμένοι, πιο αποφασισμένοι.
 Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας  στους χιλιάδες συναδέλφούς μας της ΕΡΤ και στις οικογένειές τους. Τους ανθρώπους αυτούς που σε μια στιγμή πετάγονται στο δρόμο για να προστεθούν στα εκατομμύρια ανέργων που παράγει η πολιτική τους. Πρέπει να σταθούμε όλοι δίπλα τους, ο αγώνας τους να γίνει και δικός μας αγώνας.Είναι ώρα που ο λαός κι οι εργαζόμενοι, ο καθένας  μας χωριστά και μέσα απ’ τους συλλογικούς φορείς μας πρέπει  να πάρουμε θέση.  Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες να προκηρύξουν απεργιακές κινητοποιήσεις.
 Η μάχη της ΕΡΤ είναι μια απ’ τις μεγάλες μάχες και πρέπει να δοθεί απ’ όλους γιατί θα είναι κερδισμένη ή χαμένη για όλους τους εργαζόμενους κι όλη την κοινωνία.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ -Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!
      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΡΟΥΛΙΑΣ                                                                      ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΒΛΑΧΟΥ

1 σχόλιο:

  1. Κύριοι, εσείς, με τις παχιές .... κουβέντες, έχετε σκεφτεί ποτέ, ότι σας πληρώναμε και μάλιστα άμεσα από την τσέπη μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή