Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Λίγες σκέψεις, αλλά όχι… μαύρες



Αγαπητοί συνάδελφοι,
Ο καιρός κυλά κι εμείς επιμένουμε. Κι όσο περνά θα γίνεται πιο δύσκολο για όλους. Για ότι συνέβη στις 11 Ιουνίου και ότι γίνεται μέρα με τη μέρα. Τώρα που κρίνεται ο κοινός αγώνας αυτών που συνεχίζουν, με ανιδιοτέλεια και ηθική, έξω από λογικές "κάποιοι μένουν και κάποιοι φεύγουν", "κάποιοι κερδίζουν και κάποιοι όχι", "κάποιοι αποζημιώνονται έτσι και κάποιοι άλλοι αλλιώς".
Έναν μήνα μετά, αυτοί που έριξαν "μαύρο στη ζωή μας", δεν είναι ικανοί να φέρουν πίσω το φως. Ας κλείσουμε όλοι -τουλάχιστον οι σκεπτόμενοι με τη λογική- τα μάτια για μια στιγμή και ας αναρωτηθούμε μέσα μας γιατί αγωνιζόμαστε. Μόνο μία απάντηση έχουμε. Για την αξιοπρέπειά μας και τις χαμένες αξίες της ηθικής και των αρχών μας. Μα πάνω απ’ όλα, τη δημοκρατία. Σ’ αυτό πιστέψαμε εξ’ αρχής.
Σ' αυτόν τον δρόμο που βαδίζουμε δεν υπάρχει επιστροφή. Προχωράμε όπως ξεκινήσαμε. Πονάμε ακόμη, δακρύζουμε, αλλά μαχόμαστε και κάποιες φορές ελπίζουμε.
Μακρυά από συντεχνιακές ή συνδικαλιστικές σκοπιμότητες, προσωπικά συμφέροντα και επιχειρούμενες συναλλαγές μ’ αυτούς που μας υπόσχονται να κρατήσουν κάποια από τα… κομμάτια της Ε.Ρ.Τ.
Η Ε.Ρ.Τ. δεν πουλιέται και δεν ξεπουλιέται. Από κανέναν και πολύ περισσότερο από τον καθέναν μας που την υπηρέτησε. Ας διαγράψουμε εκείνους τους -λίγους- άνανδρους που από την πρώτη στιγμή επέλεξαν να μην αγωνισθούν, προσδοκώντας οφέλη μετά... θάνατον (της Ε.Ρ.Τ.).
Ας μην διαψεύσουμε τους χιλιάδες ανθρώπους που μας στήριξαν από την πρώτη στιγμή, στο Ραδιομέγαρο, στις εγκαταστάσεις της ΕΤ3, στους 19 περιφερειακούς Σταθμούς. Μα πρώτα-πρώτα τους απόδημους Έλληνες.
Το “μαύρο” στην Ε.Ρ.Τ. δεν συμβολίζει μόνο τις οθόνες, αλλά τις σκοτεινές σκέψεις εκείνων των αφελών που θεώρησαν ότι με το κλείσιμο ενός διακόπτη, εξαφανίζουν τις σκέψεις μας.
Τι κι αν βγάλανε στις συχνότητες της Ε.Ρ.Τ.-πάλι παράνομα- την ΕΔΤ (Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση), κόβοντας λίγες ώρες αργότερα το Ε, για να καταλήξουν στο ΔΤ (Δημόσια Τηλεόραση).
Βρε παιδιά! Ξεχάσατε το… ραδιόφωνο!!!
Καληνύχτα σας… κύριοι…

Αλέξανδρος
Ένας εκ των μαχόμενων δημοσιογράφων
της Ε.ΡΑ. στην Περιφέρεια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου