Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Τα κυβερνητικά ψέματα για την ΕΡΤ αποκαλύφθηκαν.

Είπαν ψέματα για να κλείσουν την ΕΡΤ!

Αποκαλύψεις από το Θανάση Παπαγεωργίου για την οικονομική κατάσταση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
 αναδημοσίευση από: http://www.paron.gr/typologies/ 
Τα κυβερνητικά ψέματα για την ΕΡΤ αποκαλύφθηκαν. Δύο άνθρωποι με κύρος και γνώσεις, ο δικηγόρος Θανάσης Παπαγεωργίου και ο δημοσιογράφος, Νίκος Σίμος που ανέλαβαν σε διαφορετικούς χρόνους και κυβερνήσεις τη διοίκηση της ΕΡΤ αμφισβήτησαν έμπρακτα την επιλογή της ομάδας του Μεγάρου Μάξιμου. Ειδικά ο πρώην πρόεδρος Θανάσης Παπαγεωργίου, με στοιχεία που παρουσίασε, επιβεβαίωσε πως η ΕΡΤ δεν είχε κανένα οικονομικό πρόβλημα και πως η εξυγίανσης της επιτεύχθηκε αθόρυβα και με την εταιρεία σε λειτουργία. Αποκάλυψε επίσης πως υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, πίεζαν το Γιώργο Παπανδρέου να κλείσει την ΕΡΤ και πως οι διαδικασίες των αλλαγών στην  ΕΡΤ, όπως το κλείσιμο της «Ραδιοτηλεόρασης»,  «πάγωσαν» επί κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου και υπουργίας Παντελή Καψή! Η παρέμβαση του Θανάση Παπαγεωργίου,  σε αυτό το χρόνο, με την έρευνα της εισαγγελέως Οικονομικής Διαφθοράς, Ελένης Ράικου και με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή, αποκτά «ειδικό βάρος».
Ο Θανάσης Παπαγεωργίου μιλώντας για πρώτη φορά δημοσίως και έχοντας γνώση των πραγμάτων εκ της θέσεως που κατείχε στην ΕΡΤ ρητά και κατηγορηματικά διέψευσε, δύο από τα «επιχειρήματα»που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση για να κλείσει την ΕΡΤ. Αυτό με τα περίφημα …6 λογιστήρια, κι εκείνο με τη «μετακίνηση  του υπάλληλου που δεν μπορούσε να γίνει από την Κατεχάκη στην Αγία Παρασκευή». Όχι μόνο τον υπάλληλο, αλλά ολόκληρη τη ροή της ΕΤ1 μεταφέραμε στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.  Ο Θανάσης Παπαγεωργίου είπε πως η πιο απλή λύση είναι η επαναλειτουργία της  ΕΡΤ. Πρόσθεσε όμως πως για να επανέλθει το σήμα, πρέπει να υποχωρήσουν οι εγωισμού. Σε διαφορετική περίπτωση το ελληνικό δημόσιο καλύπτει να καλύψει τις απώλειες των εσόδων που έχει από το λουκέτο, τις αποζημιώσεις του προσωπικού και τις ρήτρες από τα συμβόλαια της εταιρείας, στην περίπτωση που δεν υπάρξει άμεσα το μεταβατικό σχήμα.

1 σχόλιο:

  1. Ποιοι είναι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που ήθελαν και απαιτούσαν το κλείσιμο της ΕΡΤ; Και ποιοι άλλοι; Ονόματα. Με τα υπονοούμενα και λόγια εντυπωσιασμού πήξαμε. Με τέτοιες νοοτροπίες φτάσαμε εδώ σήμερα, να διεκδικούμε τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή