Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

ΕΣΗΕΜΘ Συνεχίζουμε τον αγώνα με όλους τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΕΣΗΕΜΘ, ΤΕΤΑΡΤΗ 3/7/2013, ΓΙΑ ΕΡΤ, ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ, ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟ, ΕΒΔΟΜΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΕΡΤ
Ο πρόεδρος Μ. Βοϊτσίδης και το μέλος Χρ. Γιαννούλης ενημέρωσαν το διοικητικό συμβούλιο (στη συνεδρίαση στις 12:00) και στη συνέχεια στην εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ3 (14:30-17:30) για την συνάντηση που είχαν χθες στην Αθήνα με τον υφυπουργό δημόσιας ραδιοτηλεόρασης Π. ΚαψήΟ Ασύνταχτος είχε αντίθετη άποψη που διατυπώθηκε την περασμένη Τετάρτη. Άλλωστε τα 3 «Δεν» των συνελεύσεων εργαζομένων (δεν αναγνωρίζουμε το μαύρο, δεν αποδεχόμαστε το ενδιάμεσο, δεν εγκαταλείπουμε) έχουν χαράξει την «κόκκινη γραμμή» [Δέστε προηγούμενες αναρτήσεις παρακάτω]
Πάντως, κάθε άλλο παρά διαφωτιστικός ήταν ο υφυπουργός, πέραν του περιεχομένου της τελευταίας πρότασης που έχει καταθέσει (όπως για αποζημιώσεις από την ημέρα πρόσληψης ή ότι δεν θα υπάρξει πλαφόν ή ότι θα δικαιούνται επίδομα ανεργίας και μετά τις δίμηνες συμβάσεις κ.α. -που μένει να δούμε αν είναι όντως έτσι). Δεν μπορούσε να πεί ακριβή αριθμό όσων συμμετάσχουν στο νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα(διαψεύδοντας το 1.200), ο οποίος θα είναι έτοιμος τέλος Οκτωβρίου. Ως προς τα καθ’ ημάς, στην πόλη θα υπάρχει μία τηλεόραση (δηλαδή την… ΕΤ1 που βαφτίζουν ΕΤ3!)και ένα ραδιόφωνο, ενώ τα περιφερειακά ραδιόφωνα παραμεθόριων περιοχών θα παραμείνουν.
Στη συνέχεια στην εργασιακή συνέλευση των δημοσιογράφων στο κτίριο της τηλεόρασηςοι συνάδελφοι επιβεβαίωσαν την αρχική γνωστή θέση ότι δεν κάνουμε πίσω αν δεν ανοίξει η ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενούς της. Μετά από διεξοδική συζήτηση και τοποθέτηση πολλών, κατέληξαν στην επιβεβαίωση της χθεσινοβραδινής απάντησης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ από Αθήνα με την οποία δηλώνεται ότι οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να παρευρίσκονται και να λειτουργούν την δημόσια τηλεόραση, περιμένοντας από την κυβέρνηση να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα.
Από συναδέλφους ακούστηκε ότι: θα πρέπει η ΕΣΗΕΜΘ να είναι παρούσα στις εξελίξεις, δεν πρέπει να διαπραγματευόμαστε με τον Καψή, αλλά εντάξει η ενημέρωση που είχαμε, κανένας δεν πρέπει να συζητάμε για ενδιάμεσο σχήμα γιατί είναι παγίδα (ένας-δυό το έκαναν), να μην συζητάμε για αποζημιώσεις και τέτοια αφού δεν δεχόμαστε το σχέδιο, να δουλέψουμε ένα πρόγραμμα και να συμμετάσχουμε όλοι στις διαδικασίες με τις οποίες έχουμε ανοιχτή τη ραδιοτηλεόραση και ενωμένοι μόνο θα μπορέσουμε να αποκρούσουμε τα κυβερνητικά σχέδια, να δώσουμε τη μάχη της επαναλειτουργίας
Στο τέλος, ο πρόεδρος είπε ότι η ΕΣΗΕΜΘ δεν κρύβεται και παίρνει θέση, δεν αφιστάμεθα της αρχικής αρνητικής στάσης μας στο “μαύρο”, εμείς διαβουλευόμαστε αλλά οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα αποφασίσουν.
ΑΓΓΕΛΙΟΣΗΜΟ
Στη συνεδρίαση του δσ έγινε μία ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Ασύνταχτου για τα όσα ελέχθησαν κατά την χθεσινή κοινή σύσκεψη υπό την ΠΟΕΣΥ στην Αθήνα [δέστε και σχετική προηγούμενη ανάρτηση παρακάτω]. Ο νομικός σύμβουλος ενημέρωσε πως ηεπιτροπή νομικών που έχει συσταθεί έχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντίδρασης. Όλοι συμφώνησαν να υπάρχει συντονισμός με τις άλλες Ενώσεις και Ταμεία, να ετοιμάσουμε την άμεση αντίδρασή μας στην περίπτωση που το μνημονιακό μαχαίρι καρατομήσει το αγγελιόσημο.
ΑΓΓΕΙΟΦΟΡΟΣ
Αρχικά το δσ αποφάσισε την προκήρυξη 48ωρης απεργίας αύριο και μεθαύριο λόγω της συνεχιζόμενης καθυστέρησης στην καταβολή της μισθοδοσίας (ο Μπακατσέλος έχει πληρώσει μέχρι το 60% του Απριλίου!). Όμως, στη συνέχεια ο πρόεδρος δέχθηκε τηλεφώνημα από τον εκδότη της εφημερίδας, ο οποίος τον ενημέρωνε πως την επόμενη βδομάδα θα γίνει η εξόφληση του Απριλίου και ίσως δώσει έναντι του Μαίου. Πιθανολογούσε μάλιστα πως η ευόδωση μιάς προσπάθειάς του για χρηματοδότηση, μπορεί σύντομα να φέρει την πλήρη εξόφληση των εργαζομένων! Έτσι, το δσ αποφάσισε την αναστολή (5-1) της απεργίας… πριν καν καλά-καλά την ανακοινώσει!
ΕΒΔΟΜΗ ΚΑΒΑΛΑΣ
Από την Δευτέρα οι 8 δημοσιογράφοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Αλλά χθες ο εκδότης απέλυσε 5 συναδέλφους (!) από τους 8 στους οποίους είχε επιβάλει μειωμένες αποδοχές, μέσω της Ένωσης Προσώπων που δημιουργήθηκε. Δυστυχώς και με τη συμμετοχή δυο δημοσιογράφων-μελών της ΕΣΠΗΤ, η οποία και θα επιληφθεί καταλλήλως. Ομόφωνα αποφασίστηκε η προκήρυξη άμεσων απεργιακών κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου