Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τι έταξε ο Καψής στα πρωτοβάθμια που τον επισκέφτηκαν

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ
Αγία Παρασκευή 21 Ιουλίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2013 μέλη του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, του Συλλόγου Σκηνοθετών και του Επιστημονικού Συλλόγου ΕΡΤ επισκέφτηκαν τον αρμόδιο για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Υφυπουργό, κ. Παντελή Καψή. 
Έγινε συζήτηση πάνω στα συγκεκριμένα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και η τοποθέτηση του υφυπουργού ήταν συνοπτικά η εξής:

- Τη Δευτέρα 22.7.2013 βγαίνει ανοικτή προκήρυξη για 2000 θέσεις.
- Οι προσλήψεις θα γίνουν για το σύνολο των 2000 θέσεων, αλλά σε πρώτη φάση θα εργαστούν 589 άτομα σε Κατεχάκη και Μουρούζη και οι υπόλοιποι όταν ενταχθεί και το Ραδιομέγαρο. 
- Οι προσλήψεις θα είναι αποκλειστικά απ’ την ΕΡΤ. Αν ο αριθμός των αιτήσεων είναι μικρότερος από 2000 θα υπάρξει και ένα δεύτερο επίπεδο προτεραιότητας για τους απολυμένους ΣΟΧ. Μετά θα προχωρήσουν οι προσλήψεις και εκτός ΕΡΤ.
- Αν ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγαλύτερος από 2000 θα αξιοποιηθούν κοινωνικά κριτήρια.
- Τη Δευτέρα κατατίθεται τροπολογία για την Αποζημίωση. Το πλαφόν των 15000 € θα παραμείνει για όσους προσληφθούν με αορίστου χρόνου συμβάσεις στη ΝΕΡΙΤ. 
- Πρόωρη συνταξιοδότηση. Μας παρουσιάστηκε απόσπασμα από την αλληλογραφία με την τρόικα σύμφωνα με το οποίο ό, τι αναφέρει ο νόμος που ετοιμάζεται για το Δημόσιο, θα ισχύσει αναδρομικά και για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
- Δίμηνες κυλιόμενες. Στο ίδιο κείμενο αναφερόταν και η δυνατότητα για ανανέωση των συμβάσεων. Εγγυήθηκε προσωπικά πως η ουσιαστική διάρκειά τους θα είναι μέχρι την έναρξη της ΝΕΡΙΤ. 
- Θα καταβληθεί προσπάθεια για συνέχιση του Επικουρικού στους νέους φορείς. 
- Μετατάξεις, κινητικότητα, διαθεσιμότητα … Αν και ζητήθηκε επιμόνως η απάντηση ήταν πως λόγω του ότι δεν θεωρούμαστε πια εργαζόμενοι, είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να πραγματοποιηθούν.
- Ενιαίο Μισθολόγιο … Αναφέρθηκε από τα σωματεία πως η μισθοδοσία θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν την υψηλή ειδίκευσή του προσωπικού, την ανάγκη για λειτουργία 24ωρη 7 ημέρες την εβδομάδα, αλλά και τις εξαιρετικά ειδικές συνθήκες (συνεργεία σε εμπόλεμη ζώνη, κάλυψη ακραίων καιρικών φαινομένων, φυσικών καταστροφών (πυρκαγιές, σεισμοί), διαδηλώσεων ή συγκρούσεων μεταξύ φιλάθλων (τραυματισμοί συναδέλφων) κτλ. Θα γίνει προσπάθεια προσαρμογής.
- Ανθυγιεινό επίδομα. Θα γίνει το νόμιμο.
- Στη ΝΕΡΙΤ θα έχουν Συμβάσεις Αορίστου Χρόνου όσοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (οι κλασικές υπαλληλικές ειδικότητες). 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Με τη δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος να είστε σε ετοιμότητα, γιατί θα ακολουθήσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση, για την οποία θα ενημερωθείτε με επόμενη ανακοίνωση. Επιβάλλεται ψύχραιμη στάση και όχι βιαστικές κινήσεις.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Στέφανος Χατζάκης 

Η Γενική Γραμματέας
Αναστασία Τιμοθέου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου