Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Πόσα πήρε ο Καψής;

Πόσα πήρε ως αποζημίωση ο συνάδελφος Παντελής Καψής, για να φύγει από τον ΔΟΛ? 





Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, παρέδωσε στους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της νέας συνάντησης που είχαν χθες , τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ.

Οι εργαζόμενοι, με ανακοίνωσή τους, είχαν ζητήσει από τον κ. Καψή «μια έγγραφη πρόταση θεσμικά και νομικά αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες».

Οι προτάσεις  τεσσάρων σημείων αναφέρουν πως για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων δεν θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του ν.173/1967 (θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση. Κατ' αρχήν θα ενταχθεί ως ρύθμιση σε τροποποιητική κ.υ.α., της κ.υ.α. κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε.).

Για τον υπολογισμό του ύψους των αποζημιώσεων θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου, και προκειμένου για δημοσιογράφους, οι διατάξεις της κ.υ.α. με αριθ. 2/17805/0022/ (ΦΕΚ Β΄ 662/21.3.2013).

Για τον υπολογισμό του τελικού ποσού θα θεωρηθεί ότι η εφαρμογή των διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου, και προκειμένου για δημοσιογράφους των διατάξεων της κ.υ.α. με αριθμ. 2/17805/0022/ (ΦΕΚ Β΄ 662/21.3.2013), ξεκίνησε την 1-1-2013 όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να εντάξει και τους εργαζομένους στην πρώην ΕΡΤ Α.Ε. στα κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης που θα προβλεφθούν για τους εργαζομένους στο Δημόσιο με πρωτοβουλία των υπουργείων Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, στο πλαίσιο του συστήματος κινητικότητας των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.

Κατά την επιλογή του προσωπικού στο νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου θα προβλεφθεί η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ Α.Ε. των οποίων οι συμβάσεις λύθηκαν με την κ.υ.α. με αριθ. 02/11-6-2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414) (κ.υ.α. κατάργησης ΕΡΤ Α.Ε.), σύμφωνα με τη διαδικασία στο ΑΣΕΠ.

Στον ενδιάμεσο φορέα θα απασχοληθούν 2.000 εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις εργασίας, που θα μπορούν να παραταθούν ως τη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο, ή για τους δημοσιογράφους σύμφωνα με τη σχετική κ.υ.α.

.
Σύμφωνα με τους εργαζομένους, οι προτάσεις θα μελετηθούν και θα τεθούν στη γενική τους συνέλευση, που θα γίνει σήμεραΤρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου