Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ και ΠΟΣΠΕΡΤ

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ επιμένουν ότι ο διάλογος για το παρόν και το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης απαιτεί δύο μέρη. Διαφορετικά, δυστυχώς, γίνεται ένας επικοινωνιακός μονόλογος, που περιορίζεται στις εντυπώσεις και στους αποσπασματικούς σχεδιασμούς για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας και τις ζωές 2.650 ανθρώπων και των οικογενειών τους. 
Οι ραδιοτηλεοπτικές μονοδιάστατες συνεντεύξεις είναι ενδεχομένως χρήσιμες για την επικοινωνιακή στρατηγική της κυβέρνησης, αλλά δεν συμβάλουν θετικά στην εξεύρεση λύσης.
Επαναλαμβάνουμε σε όλους τους τόνους ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ έχουν δημόσια και κατηγορηματικά διατυπώσει ότι δεν εμποδίζουν καμία διαδικασία παράδοσης – παραλαβής καθώς και των στοιχείων προϋπηρεσίας κ.λ.π που αφορούν τους συναδέλφους της ΕΡΤ, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και όπου αλλού .
Υπενθυμίζουμε στον κ. Καψή και τον ειδικό διαχειριστή Γκίκα Μάναλη ότι η ΕΡΤ δεν είναι αποθήκη τεχνολογικού εξοπλισμού και συντήρησης μηχανημάτων.
Παράγει ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, διαδικτυακό έργο και είναι υποχρεωμένη από το Σύνταγμα και τη συνθήκη του Άμστερνταμ να έχει δραστηριότητες πολιτισμού, ενημέρωσης, αθλητισμού και ψυχαγωγίας.
Με σαφήνεια τονίζουμε ότι δεν πρόκειται να «σφραγίσουμε» ραδιοφωνικά στούντιο και πλατό και να συναινέσουμε να βγει «μαύρο» στο σύνολο των δημοσίων συχνοτήτων, ούτε για ένα λεπτό της ώρας.
Επιμένουμε ότι ο διάλογος είναι ανάγκη να συνεχιστεί και καλούμε εκ νέου τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να αποδείξει, όπως έχει υποστηρίξει από τη στιγμή που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, ότι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ αποτελούν μέρος της λύσης.
Κατά τη ρήση : ΄΄ ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΑΜΑΡΤΗΤΟΣ ΄΄
Είναι καιρός να πέσουν τίτλοι τέλους στο «μεγάλο λάθος» της 11ης Ιουνίου.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ                                                                                          ΠΟΣΠΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου