Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΤ – Προσοχή! Υπόγειος μηχανισμός...

ΕΡΤ – Προσοχή! Ένας υπόγειος μηχανισμός εχθρών και «φίλων» των εργαζομένων της ΕΡΤ3, κινείται για να αλώσει το κάστρο της ΕΡΤ

αναδημοσίευση από τον asyntaxtostypos  

Πάνω στην κορύφωση του αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ που κατάφεραν να «βγάλουν» με σθένος και αξιοπρέπεια ένα δύσκολο καλοκαίρι, έπιασαν δουλειά οι εχθροί και ορισμένοι «φίλοι» της ΕΡΤ3 (κυρίως από τους φιλομνημονικαούς-φιλοκυβερνητικούς συνδικαλιστικούς κύκλους και όχι μόνο) προκειμένου να «πείσουν» τους εργαζόμενους ότι θα πρέπει να αρκεστούν στη νομική-δικαστική οδό του αγώνα, εγκαταλείποντας σιγά σιγά την προοπτική της νίκης. Πρόκειται για έναν υπόγειο μηχανισμό που δραστηριοποιείται τα τελευταία 24ωρα και πιέζει συντονισμένα προς την κατεύθυνση εγκατάλειψης των κτιρίων της ΕΡΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, έρχεται και ταιριάζει γάντι στην παρούσα συγκυρία, η πρόταση που φέρεται να είχε καταθέσει παλαιότερα στέλεχος του συνδικαλιστικού χώρου των δημοσιογράφων από τη Βόρεια Ελλάδα προς εκπρόσωπο της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία, οι εγκαταστάσεις της ΕΡΤ3 «θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εκπομπή προγράμματος του νέου τηλεοπτικού μορφώματος».  Ουσιαστικά, λόγω της αδυναμίας «εκκένωσης» του βασικού κάστρου του αγώνα για την ΕΡΤ που δεν είναι άλλο από το Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής στην Αθήνα, είχε αναζητηθεί εναλλακτική λύση. Το αποτέλεσμα της προσωρινής λειτουργίας της Δ.Τ. από την Κατεχάκη είναι τραγικό και έτσι, φαίνεται πως ενεργοποιήθηκε η εναλλακτική λύση μέσω Θεσσαλονίκης. Αλλά, επειδή και στην ΕΡΤ3 η αντίσταση των ανυπότακτων εργαζομένων είναι σθεναρή, ενεργοποιήθηκε αυτός ο μηχανισμός προκειμένου να καμφθεί και να λειτουργήσει η ΕΡΤ3 ως «δούρρειος ίππος» για να αλωθεί το κάστρο της ΕΡΤ. Όμως, επειδή οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 φροντίζουν να μην κοιμούνται, και επειδή αυτή η τρίμηνη μάχη τους «διαπαιδαγώγησε» στο να εντοπίζουν αμέσως τους εχθρούς τους αλλά και τους δήθεν «φίλους» τους, το σχέδιο αυτό αποκρούστηκε αμέσως και η προσπάθεια συνεχίζεται. Κατέστησαν σαφές προς πάσα κατεύθυνση ότι ενδεχόμενη οικειοθελής αποχώρηση από τα κτίρια, δεν μπορεί να γίνει σε καμία περίπτωση «πανηγυρικά» και με ψηλά το κεφάλι. Ο μηχανισμός αυτός που διαχέει την άποψη -έστω και ως ενδεχόμενο- της συλλειτουργίας στα ίδια κτίρια(!) της ΕΡΤ3 των «επιτυχόντων-επιλαχόντων» και όσων δεν υπέγραψαν τις κατάπτυστες δίμηνες συμβάσεις για το «μεταβατικό», πρέπει να απομονωθεί. Η «σχιζοφρένεια» έχει και τα όριά της! Ευτυχώς, ο καθηγητής εργατικού δικαίου, Άρις Καζάκος, στη διάρκεια ενημέρωσης-συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΡΤ3 που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12/9 στο κτίριο της Λεωφόρου Στρατού στη Θεσσαλονίκη με την παρουσία και του νομικού συμβούλου της ΕΣΗΕΜ-Θ, Στρατή Μαυραγάνη, επαναβεβαίωσε παλαιότερη εκτίμησή του, ότι «η παραμονή των εργαζομένων στα κτίρια της ΕΡΤ, παράγει αποτελέσματα». Θυμηθείτε την αρχική επισήμανση Καζάκου στις 7/8/2013 κάνοντας «κλικ» στο: Άρις Καζάκος: «ΟΧΙ στο μεταβατικό σχήμα-φάντασμα»
Κρατάμε γερά, δεν υποχωρούμε, συνεχίζουμε την εκπομπή κανονικού προγράμματος, συντονιζόμαστε πανελλαδικά με όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους κλάδους εργαζομένων που κατεβαίνουν στους δρόμους και δίνουμε τον κοινό αγώνα για να ξανανοίξει η ΕΡΤ. Τρεις μήνες μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ και στη Δημοκρατία, απομονώνουμε τον «μαύρο» υπόγειο μηχανισμό που λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης και των συμφερόντων της. Γελάστηκαν όσοι από την κυβέρνηση και τους συνεργάτες της τόλμησαν να σκεφτούν ότι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 θα είναι ο «αδύναμος κρίκος» της πανελλαδικής αλυσίδας αλληλεγγύης.
ΑΣΥΝΤΑΧΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ της ΕΡΤ3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου