Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση συμβιβασμού για την ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
Ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης συναντήθηκε σήμερα στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος με τον Συντονιστή της ΕΓ των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλη Τρεμόπουλο και το μέλος της ομάδας εργασίας των Οικολόγων Πράσινων που επεξεργάστηκε την πρόταση για την ΕΡΤ Γιάννη Παρασκευόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης.

Αντικείμενο της συζήτησης η πρόταση που έχουν επεξεργαστεί και καταθέσει οι Οικολόγοι Πράσινοι για την εύρεση συμβιβαστικής λύσης στο θέμα της ΕΡΤ. Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισε ότι η διαμόρφωση της πρότασης βασίστηκε σε δύο πυλώνες: την κοινωνική οικονομία και την περιφερειακότητα που συνδέονται με το πάγιο ενδιαφέρον των Πρασίνων. Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος υποστήριξε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεχίσουν τον διάλογο για την επεξεργασία της πρότασης, επισημαίνοντας ότι «η λειτουργία του νέου φορέα μπορεί να γίνει χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «παλιότερες αντιλήψεις και στρεβλώσεις δεν πρέπει να οδηγήσουν σε περαιτέρω ενοχοποίηση του κράτους και στην ανάδειξη της μονοκρατορίας της αγοράς, αλλά να αποτελέσουν κρίσιμη εμπειρία για τις νέες προσπάθειες που κάνουμε» και σημείωσε ότι η πρόταση των Οικολόγων Πράσινων είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση που πρέπει να συζητηθεί και να μελετηθεί περαιτέρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου