Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ, ΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ,
ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ

     Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Γενάρη στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας σύσκεψη του Συντονισμού Ενάντια στα Κλεισίματα, τις Διαθεσιμότητες, τις Ιδιωτικοποιήσεις και τις Εργολαβίες. Συμμετείχαν εργαζόμενοι από την ΕΡΤ, το ΕΚΠΑ, τους σχολικούς φύλακες, την εκπαίδευση, τα νοσοκομεία, υπουργεία και τον ιδιωτικό τομέα. Στη συζήτηση που έγινε τονίστηκε η σημασία να έχει επιτυχία η κινητοποίηση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του ΜΕΤΡΟ την Τρίτη 28 Γενάρη ενάντια στην επιστράτευση των εργαζόμενων, που κλείνουν ένα χρόνο σε αυτό το καθεστώς ομηρίας.

     Η κυβέρνηση του Σαμαρά, παρότι παραπαίει, επιμένει στις επιθέσεις της ενάντια στους εργαζόμενους, προσπαθώντας να επιβιώσει πολιτικά. Συνεχίζει να εμπαίζει τους σχολικούς φύλακες, εκβιάζει τους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ για να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις, απειλεί τους εργαζόμενους των δήμων για νέο γύρο απολύσεων με αφορμή τις υπερβάσεις στους προϋπολογισμούς 18 δήμων, προχωράει στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ στην ΔΕΗ.  Ό,τι και να κάνει όμως δεν μπορεί να σταματήσει τις εργατικές αντιδράσεις, όση στήριξη και αν του προσφέρουν συνδικαλιστικές ηγεσίες, που συνεχίζουν πεισματικά να αρνούνται τη γενίκευση των αντιστάσεων και των μαχών.

     Αυτήν την προσπάθεια θα συνεχίσει ο Συντονισμού Ενάντια στα Κλεισίματα, τις Διαθεσιμότητες, τις Ιδιωτικοποιήσεις και τις Εργολαβίες, όλη την επόμενη περίοδο. Τη στήριξη και ενίσχυση των αγώνων που ήδη υπάρχουν, αλλά και την προσπάθεια συντονισμού και απλώματός τους.

     Αποφασίστηκε οι επόμενες δράσεις του συντονισμού να είναι:
• Στήριξη της «κατασκήνωσης» των διαθέσιμων του δημοσίου στην πλατεία Κλαυθμώνος το επόμενο διάστημα.
• Συμμετοχή  στην απεργία που προκήρυξαν οι καθηγητές για τις 7 Φλεβάρη, μετά από τον κύκλο των γενικών τους συνελεύσεων. Διεκδικούμε η 7η Φλεβάρη να μετατραπεί σε μεγάλη πανεργατική απεργία και για το δημόσιο και για τον ιδιωτικό τομέα. Καλούμε όλα τα σωματεία να προχωρήσουν  σε γενικές συνελεύσεις και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία, στο πλευρό των καθηγητών και όλων των διαθέσιμων. Θα προχωρήσουμε στην έκδοση αφίσσας και προκήρυξης για να βοηθήσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση.
• Στήριξη της συναυλίας αλληλεγγύης που οργανώνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ στις 11 Φλεβάρη.
     Νέα συνάντηση του Συντονισμού τη Δευτέρα 3 Φλεβάρη στις 5μμ στο αμφιθέατρο του ΕΚΠΑ στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου