Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Παραιτήθηκε και η κ. Ευαγγελάκου από τη ΝΕΡΙΤ


 Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Παραιτήθηκε και η κ. Ευαγγελάκου από τη ΝΕΡΙΤ... Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!
Η είδηση: Την παραίτηση της από τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, υπέβαλε πριν από  λίγη ώρα η Κατερίνα Ευαγγελάκου. Η πρώην αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος, και Εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, επρόκειτο να κληθεί σε απολογία από το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ, εξαιτίας των δηλώσεων της, πως ζήτησε να ανατεθεί σε εταιρεία τηλεοπτική παραγωγή, στην οποία εργαζόταν ο σύζυγός της.
Πηγή: www.typologies.gr

... και το σχόλιό μας:
Δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα από την πανηγυριώτικη "έναρξη της λειτουργίας" της ΝΕΡΙΤ με μοναδική αλλαγή -σε σχέση με το μόρφωμα της ΔΤ- ένα "νέο" λογότυπο, και τα δύο από τα πέντε μέλη της διοίκησης (και μάλιστα το Νούμερο 1 και το Νούμερο 2) ουσιαστικά αποπέμφθηκαν με εμφανείς υπόνοιες για ανικανότητα και διαφθορά. Είναι δε έκδηλο της κατάστασης αποσάθρωσης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη ΝΕΡΙΤ, το γεγονός ότι η αποπομπή με τις βαρύτατες αυτές υπόνοιες, έγινε από αυτούς που διόρισαν με ομόφωνη απόφασή τους τα δύο πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΕΡΙΤ, δηλαδή από το Εποπτικό Συμβούλιο, το οποίο με τη σειρά του είχε διοριστεί απ' ευθείας από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι οι δύο αποπεμφθέντες, ο τέως Πρόεδρος του ΔΣ κ. Προκοπάκης και η κ. Ευαγγελάκου, είχαν συγκρουστεί σφοδρά μεταξύ τους σε σημείο να μην συναντώνται ούτε καν να συνομιλούν μεταξύ τους.
Η ΝΕΡΙΤ καταρρέει μέσα από πολλαπλές συγκρούσεις των στελεχών της, που παλεύουν για το ποιος θα πάρει το πάνω χέρι στο νέο μόρφωμα, ώστε να χτίσει το δικό του πελατειακό σύστημα και να επωφεληθεί από τη θολή κακοδιαχείριση για να εξυπηρετήσει τα δικά του ιδιοτελή -πολιτικά και οικονομικά- συμφέροντα, κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα.
Οι συγκρούσεις αυτές, και η φαρσοκωμωδία που παρακολουθούν οι Έλληνες πολίτες την τελευταία εβδομάδα, δείχνουν καθαρά αυτό που οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται ενάντια στο μαύρο, τόνιζαν από την πρώτη μέρα που έκλεισε η ΕΡΤ:
Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στη χώρα μας ήταν, είναι και θα είναι μόνον η ΕΡΤ και οι εργαζόμενοί της, που έχουν τη γνώση και την εμπειρία και γνωρίζουν να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Οποιοδήποτε μόρφωμα στη θέση της είναι καταδικασμένο να καταρρεύσει με πάταγο. Γιατί τα πραξικοπήματα, όπως αυτό που έκανε η κυβέρνηση στις 11 Ιουνίου 2013, ούτε εξωραίζονται ούτε νομιμοποιούνται... Ανατρέπονται! Και η ώρα αυτή πλησιάζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου