Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η «Φωνή της Ελλάδας» - Φωνή Αλληλεγγύης




H «Φωνή της Ελλάδας» γίνεται φωνή αλληλεγγύης και επιχειρεί να ενώσει όλους τους Απόδημους Έλληνες και στις πέντε ηπείρους σε ένα κοινό στόχο.
Σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών διοργανώνει τη Δευτέρα 2 Απριλίου, από τις 09:00 έως τις 22:00, παγκόσμιο ραδιομαραθώνιο μέσω των συχνοτήτων της, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για τη δημιουργία δύο κοινωνικών φαρμακείων, στο Σύνταγμα και στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. Τα φαρμακεία αυτά θα προσπαθήσουν να καλύψουν τις ανάγκες που αντιμετωπίζουν συμπατριώτες μας που προέρχονται από αδύναμες κοινωνικές ομάδες(άνεργοι, χαμηλοσυνταξιούχοι), οι οποίες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα.
Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κίνημα αλληλεγγύης ακολουθώντας τα βήματα των μεγάλων εθνικών ευεργετών της χώρας, αλλά και όλων όσοι συνέβαλαν υλικά και ηθικά για να πραγματοποιηθούν σημαντικές πρωτοβουλίες.
Τη Δευτέρα 2 Απριλίου, από τις 09:00, όλα τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, αλλά και όσοι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί επιθυμούν να συμπράξουν, συνδέονται με τη «Φωνή της Ελλάδας». Στο ραδιοθάλαμό της θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ο οποίος θα απευθύνει μήνυμα προς τον Ελληνισμό της Διασποράς. Στη διάρκεια του ραδιομαραθώνιου θα υπάρξουν παρεμβάσεις προσωπικοτήτων της Ομογένειας, εκπροσώπων των συλλογικών της οργάνων, φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό και φιλελλήνων.
Ο ραδιομαραθώνιος αλληλεγγύης θα ολοκληρωθεί στις 20:00, με τη συναυλία στο studio C της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, παρουσία ακροατών και του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού. Επίσης, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Μαρίζα Κωχ, Καλλιόπη Βέττα, Γιώτα Νέγκα, οι συνθέτες Γιάννης Ιωάννου, Πέτρος Δουρδουμπάκης και οι μουσικοί Τάσος Ζαφειρίου,μπουζούκι, Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος, ούτι, Κώστας Παπαγεωργίου, ηλεκτρική κιθάρα, Νίκος Μανίκας, κρουστά και Ιωάννα Πάλλα , ακορντεόν.
Τη συναυλία θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι της «Φωνής της Ελλάδας», Έλενα Καραγιάννη και Νατάσα Βησσαρίωνος.
Οι προσφορές των πολιτών γίνονται στην Εθνική Τράπεζα και στους ακόλουθους λογαριασμούς:
Για την Ελλάδα, Αριθ. Λογαριασμού: 14654403519
Για το εξωτερικό, Αριθ. Λογαριασμού: ΙΒΑΝ: GR 2101101460000014654403519
Aποδέκτης Ι.Α.Α. (Κοινωνικό Φαρμακείο)

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος20/6/12 15:56

    Υπόψιν Διευθυντή ERT
    Πρόταση επικοινωνίας δορυφορικής κάλυψης.


    Το «Θεατρικό Σχήμα Λεωνίδας Λοϊζίδης» συστάθηκε ως Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, με στόχο τη διάδοση σε ολόκληρο τον πλανήτη του ελληνικού πολιτισμού, ταξιδεύοντας αξιόλογες θεατρικές παραγωγές αρχαίου ελληνικού δράματος σε όλο τον κόσμο, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές και βραβεύσεις όπου και αν αυτές παρουσιάστηκαν. Όλες οι παραγωγές έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και στο μεγαλύτερο βαθμό τα λειτουργικά έξοδα έχουν βαρύνει το Θέατρο Λεωνίδα Λοϊζίδη. Έτσι, με πρώτο έργο τις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε μετάφραση Μαρίκας Θωμαδάκη, ο Λεωνίδας Λοϊζίδης, κάνει παγκόσμια περιοδεία (2008-2009) και βραβεύεται από τον δήμο της Νέας Υόρκης και το Αμερικανικό Κογκρέσο για την πρωτοβουλία του να φέρει στους Αμερικανούς το αρχαίο ελληνικό δράμα. Μετά την επιτυχημένη αυτή περιοδεία, την επόμενη χρονιά (2009-2010) ο Λεωνίδας Λοϊζίδης ανεβάζει σε παγκόσμια περιοδεία την τραγωδία του Ευριπίδη «Τρωάδες» σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη και μουσική Μίκη Θεοδωράκη. Η δεύτερη αυτή περιοδεία στέφθηκε επίσης με επιτυχία σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι, για την επόμενη σεζόν ο Λεωνίδας Λοϊζίδης με το θεατρικό του σχήμα έκλεισε όχι μόνο σε Αμερική και Ευρώπη περιοδεία, με το επόμενο έργο, την τριλογία «Ορέστεια» του Αισχύλου αλλά παίζοντας στην καρδιά του Μανχάταν σε off broadway θέατρο της Νέας Υόρκης υπό την Αιγίδα του Αρχιεπισκόπου της Αμερικής κ.κ Δημήτριο.Είναι γνωστό οτι ο Λεωνίδας ο Λοιζίδης προσπαθεί να αναδείξει τον ελληνικό πολιτισμό δινοντας μηνύματα οικουμενικά. Το ίδιο έγινε και την επόμενη χρονιά που ανέβασε την Ιφιγένεια εν Ταύροις αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από εφημερίδες όπως η new york times.Αυτή τη χρονιά είναι στις προετοιμασίες για το έργο "Ελένη του Ευριπίδη" όπου η θεατρική δραματοποίηση του έργου θα γίνει στο πιο γνωστό θέατρο της Αμερικής το θέατρο La Mama.Σε αυτήν την προσπάθεια μας, σας προτείνουμε να εξετάσετε το ενδεχόμενο συνεργασίας μαζί μας ως χορηγούς επικοινωνίας στηρίζοντας την προσπάθεια του καταξιωμένου κύπριου σκηνοθέτη Λεωνίδα Λοιζίδη βοηθώντας έτσι στη διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς


    Σας ευχαριστώ
    leonidas loizidis
    lloizidis@hotmail.com
    website : www.loizidis.com
    τηλ.επικοινωνίας Κύπρο 00357 99990244

    ΑπάντησηΔιαγραφή