Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Ο όμοιος τον όμοιο...


ΔΗΜΑΡ: Κριτική στην ΕΣΗΕΑ για τη διαγραφή του Πάσχου Μανδραβέλη

Αντιδράσεις από τη Δημοκρατική Αριστερά σχετικά με την  απόφαση του πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ να διαγράψει για ένα τρίμηνο το δημοσιογράφο Πάσχο Μανδραβέλη, τονίζοντας ότι  «αποτελεί όνειδος για την ελευθερία του τύπου».
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Οργάνωσης Δημοσιογράφων της ΔΗΜΑΡ «η απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ για την τρίμηνη διαγραφή του συναδέλφου Πάσχου Μανδραβέλη αποτελεί όνειδος για την ελευθερία του τύπου και τον χώρο μας.  Είναι δικαίωμα και υποχρέωση του δημοσιογράφου να ασκεί ελεύθερα την κριτική του, ακόμα και αν θίγει τα «ιερά και τα όσια» του κλάδου μας. Άλλωστε ο Τύπος πρέπει να ενοχλεί!».

Επίσης, τονίζει ότι «πολύ περισσότερο, όταν μιλάμε για ένα δημοσιογράφο, ο οποίος, ανεξάρτητα από το αν συμφωνείς ή διαφωνείς με τις απόψεις του, έχει υποστηρίξει με συνέπεια και σταθερότητα τις ιδέες του και την ανεξαρτησία του λόγου και δίνει καθημερινά τη μάχη της ενημέρωσης. Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε στους εμπνευστές της απόφασης ότι η Ένωση Συντακτών υποστηρίζει πάντοτε την ελεύθερη διακίνηση ιδεών η οποία εμπεριέχει τη διαφωνία, ακόμα και στοιχεία σύγκρουσης. Η Ένωση Συντακτών οφείλει να είναι πάντοτε αντίθετη σε κάθε μορφή λογοκρισίας».
Να υπενθυμίσουμε πως η παραπομπή του δημοσιογράφου στο πειθαρχικό, έγινε κατόπιν έγκλησής του, μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης των δημοσιογράφων  της ΕΡΤ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου