Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Άθλια απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων εις βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ

Ειδήσεις

     Ανοιχτή Επιστολή του Γιάννη Γκίρμπα, εργαζόμενου στην Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη        ΕΡΤ3.
     Eργασιακού εκπροσώπου της ΕΡΤ3 στην ΕΣΗΕΜ-Θ.
     Κοινοποίηση: προς ΔΣ ΕΣΗΕΜ-Θ

     Η εμμονή της «μαύρης» συγκυβέρνησης στην πολιτική εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας που περνά (και) μέσα από την απόπειρα του απόλυτου ελέγχου της δημόσιας ενημέρωσης, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Δεκατέσσερις μήνες μετά την απόπειρα φίμωσης της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΕΡΤ) και την παταγωδώς ανεπιτυχή προσπάθειά της να στήσει ένα ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα που να δίνει, έστω για τα προσχήματα, την αίσθηση ενός δημόσιου ανεξάρτητου Μέσου Ενημέρωσης, η κυβέρνηση έρχεται για να προσθέσει ένα ακόμα επεισόδιο στο άθλιο έργο της απόπειρας δημιουργίας τετελεσμένων σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των παρανόμως απολυμένων εργαζομένων της.
Ρίχνει εκ νέου, ατάκτως, σποραδικά και κατά ομάδες, χρηματικά ποσά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ εν είδει («εξοφλητικών»;) δόσεων αποζημιώσεων απόλυσης, χωρίς καμία καμία αιτιολόγηση –ως όφειλε- για το πώς προκύπτουν αυτές οι «δόσεις» της κοροϊδίας και για το τι δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος. Έως σήμερα, κανένας απολυμένος δεν έχει λάβει κανένα επίσημο έγγραφο που να αναλύει διεξοδικά τις νόμιμες οικονομικές απολαβές του. Μάλιστα, οι ειδικοί διαχειριστές του υπουργείου Οικονομικών επιχειρούν να απαξιώσουν ακόμη και τα συνδικαλιστικά σωματεία των δημοσιογράφων αναθέτοντάς τους τον ρόλο του αγγελιοφόρου των αλλοπρόσαλλων κυβερνητικών μεθοδεύσεων. Στις 6 Αυγούστου 2014, εργαζόμενοι/απολυμένοι της ΕΡΤ3 έλαβαν από την ΕΣΗΕΜ-Θ μέσω SMS το εξής μήνυμα: «Από σήμερα κατατίθενται χρήματα αποζημίωσης από την ΕΡΤ». Αντιστοίχως, στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο έφτασε από την ΕΣΗΕΜ-Θ η παρακάτω ενημέρωση: «Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως μας ενημέρωσε η γραμματεία της ειδικής διαχειρίστριας της ΕΡΤ, λειτουργούν από σήμερα τρεις (3) τηλεφωνικές γραμμές: 210-6075100/-1/-2, στις οποίες μπορείτε να καλείτε για ερωτήματα και διευκρινίσεις σχετικά με τις αποζημιώσεις σας».

Είναι πασιφανές ότι αυτή η απαξιωτική έναντι των εργαζομένων της ΕΡΤ κυβερνητική τακτική δεν οφείλεται απλώς στην ανικανότητα μιας παραπαίουσας συγκυβέρνησης αλλά αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή εξόντωσης των μαζικά απολυμένων εργαζομένων της και ειδικότερα των ΟΡΘΙΩΝ αγωνιζόμενων εργαζομένων της σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη (ΕΡΤ3) και περιφερειακές ΕΡΑ που για δεκατέσσερις μήνες μετά το πραξικοπηματικό «μαύρο» στην ΕΡΤ, αρνούνται να συναινέσουν στο βίαιο «πάγωμα» της εικόνας και της φωνής τους από ένα αυθεντικά δημόσιο Μέσο Ενημέρωσης (ΕΡΤ). Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι παραμένουν στα κτίρια της ΕΡΤ υπερασπίζοντας όχι απλώς το δικαίωμά τους στη δουλειά, αλλά το δικαίωμα του ελληνικού λαού να ενημερώνεται από ένα αυθεντικά δημόσιο, ανεξάρτητο Μέσο Ενημέρωσης που ενσαρκώνει στην παρούσα φάση η Ελεύθερη Αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ και αύριο η (και τυπικά) επαναλειτουργούσα ΕΡΤ.

Ειδικότερα, μεταφέροντας τη φωνή των ίδιων των εργαζομένων της ΕΡΤ3 που νιώθουν για πολλοστή φορά τον κυβερνητικό εμπαιγμό στο πετσί τους με την υποτιθέμενη καταβολή των (εξοφλητικών;) δόσεων «αποζημιώσεων απόλυσης», έχουμε να πούμε πως:

Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και της ΕΡΤ3 προασπίζουν ουσιαστικά την περιουσία του ελληνικού λαού και έως τη στιγμή της νίκης που πλησιάζει παραμένουν σε επαγρύπνηση για την απόκρουση κάθε νέας κρατικής/κυβερνητικής/κατασταλτικής αυθαιρεσίας σε βάρος τους. Καλούν την αλληλέγγυα κοινωνία να σταθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ σε ολόκληρη τη χώρα για την υπεράσπιση της ίδιας της ουσίας της πραγματικής δημοκρατίας.

Καλούμε τέλος τη διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ να ενημερώσει άμεσα τα μέλη της για το περιεχόμενο της επικοινωνίας που είχε με την ειδική διαχειρίστρια του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την καταβολή των «αποζημιώσεων» και να πάρει άμεσα θέση με δημόσια ανακοίνωσή της σχετικά με τις νέες κυβερνητικές μεθοδεύσεις για δημιουργία τετελεσμένων που στοχεύουν ευθέως στη φίμωσή μας και στο χτύπημα του πάγιου αιτήματος των Ενώσεων της χώρας, της ΠΟΕΣΥ αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, για επαναλειτουργία της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου