Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ψήφισμα της συνέλευσης των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ


17 μήνες μετά το φασιστικό μαύρο στην ΕΡΤ οι αγωνιζόμενοι – εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα για την λειτουργία του μοναδικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας με πραγματικό δημόσιο χαρακτήρα.
Απέναντι στα ισχυρά πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα ,που επιδιώκουν να ξεπουλήσουν και να υφαρπάξουν το δημόσιο πλούτο και τις υποδομές της χώρας, χωρίς να υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις και κριτική oι απολυμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μεσα σε αντίξοες συνθήκες , συνεχίζουμε να παράγουμε πλήρες πρόγραμμα , έχοντας ως βασικές αρχές την άσκηση ελέγχου στην εξουσία και την ποιοτική πλουραλιστική έκφραση.
Η φωνή της Ανοιχτής και Ελεύθερης ΕΡΤ μέσω του ertopen.com είναι η φωνή της κοινωνίας , είναι η φωνή των εργαζομένων και των συνδικάτωνηφωνή του κάθε αγωνιστή απέναντι στις επιβαλλόμενες πολιτικές της κυβέρνησης.
Κατά τη διάρκεια του 17μηνου αγώνα μας κόμματα και συλλογικότητες συμπαραστάθηκαν στην προσπάθειά μας να διώξουμε το «μαύρο» από τη ζωή μας.
Γι αυτό, επαναβεβαιώνουμε την απόφασή μας να ενώσουμε τη φωνή μας με συνδικάτα εργαζομένων, φορείς και συλλογικότητες που αντιτάσσονται στις πολιτικές τρομοκρατίας και εξαθλίωσης που επιχειρεί να επιβάλλει η συγκυβέρνηση.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι (όπως μέχρι σήμερα το πράξαμε) να είμαστε μαζί
 • με τις καθαρίστριες
 • τους σχολικούς φύλακες
 • τους εργαζομενους στο χώρο της υγείας και της παιδείας που βάλλονται
 • τους απολυμένους της CocaCola
 • τους εργαζόμενους στην ΑΓΕΤ
 • τους εργάτες της ΒΙΟΜΕ
 • τους αγωνιζόμενους κατοίκους στις Σκουριές
 • τους επιστρατευμένους απεργούς
 • όσους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα
 • την τοπική αυτοδιοίκηση
 • και όλους εκείνους που συνεχίζουν να αντιστέκονται.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ 16 ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.
Με όπλα το ertopen.com, την ΕΤ-3, τους 17 περιφερειακούς σταθμούς ΕΡΑ καθώς και με τη δυναμική συμμετοχή σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να απαντάμε αγωνιστικά σε όσους βυσσοδομούν εναντίον της εργαζόμενης, αγωνιζόμενης και προοδευτικής κοινωνίας.
Δηλώνουμε απερίφραστα ότι:
Στόχος του αγώνα μας είναι η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, ανξεάρτητης, πολυφωνικής και πραγματικά δημόσιας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας για ενημέρωση, ψυχαγωγία και πολιτισμό, θα αφουγκράζεται και θα αναδεικνύει τα ζητήματα που την απασχολούν και θα αναπτύσει μηχανισμούς κοινωνικής λογοδοσίας και εποπτείας.
ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ
Μέχρι σήμερα, κατατέθηκε πλήθος προτάσεων σχετικά με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος κρίθηκε σκόπιμο να δοθεί παράταση 15 ημερών (έως 15 Νοέμβρη) προκειμένου ,περισσότεροι συνάδελφοι, αλλά και η κοινωνία πολιτών να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: protaseisert@gmail.com
Υπενθυμίζουμε τους άξονες που έχουν κατατεθεί ως πλαίσιο για τη διαμόρφωση των προτάσεων.
Ευρύτερο Πλαίσιο Λειτουργίας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης
 • Εσωτερική λειτουργία και οργάνωση και διάρθρωση,
 • Ενεργή συμμετοχή της κοινωνίας.
Πλαίσιο Άμεσης Λειτουργίας και Επαναφορά της ΕΡΤ
 • Αντιμετώπιση πρακτικών προβλημάτων που προκύπτουν από τη βίαιη και πολύμηνη διακοπή λειτουργίας.
Οι δύο ομοσπονδίες ΠΟΣΠΕΡΤ,ΠΟΕΣΥ συστήνουν υπό την αιγίδα τους ,ομάδα εργασίας η οποία θα καταγράψει, θα κωδικοποιήσει και θα παρουσιάσει τις προτάσεις στην επόμενη διαδικασία στις 29 Νοεμβρίου 2014.
ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΙ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΤ31 Οκτωβρίου 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου