Τρίτη 3 Απριλίου 2012

I had a dream


                                     
"Τοις εγρηγόρσιν ένα και κοινόν κόσμον είναι, των δε κοιμωμένων έκαστον εις ίδιον αποστρέφεσθαι".
 Ο καθένας στην καρακοσμάρα του, που θα λέγαμε στη νέα αγοραία Ελληνική.
Πάει καιρός από τότε που συναντηθήκαμε για τελευταία φορά. Δυο μήνες και, έχουν περάσει από την τελευταία Γενική Συνέλευση, που μάλιστα δεν ολοκληρώθηκε, καθώς, κάποιοι βιαζόμασταν, κάποιοι βαριόμασταν και κάποιοι κοιμόμασταν και ονειρευόμασταν.
Κι εγώ ονειρευόμουν.  "I had a dream" , Έβλεπα λέει πως καθόμασταν, ο ένας δίπλα στον άλλον μπροστά από ένα τεράστιο πιάνο, το κλαβιέ του ξεπερνούσε τα εξακόσια μέτρα, και  όλοι συντονισμένοι τέλεια, αγγίζαμε τα πλήκτρα , ο καθένας με τον τρόπο του κι όμως τόσο εναρμονισμένοι που  το «εγώ» «εσύ» να γίνεται (και αντιστρόφως το «εσύ» «εγώ») εις μίαν εκτόξευσιν ιμερικήν, εις μίαν έξοδον λυτρωτικήν, εις μίαν ένωσιν θεοτικήν, εις μίαν μέθεξιν υπερτάτην, που ίσως αυτή να αποτελή την θείαν Χάριν, το θαύμα του εντός και εκτός εαυτού, κάθε φοράν που εν εκστάσει συντελείται.*
Αντί για παρτιτούρες είχαμε στα αναλόγια μας τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που μόλις είχε υπογραφεί. Οι συνάδελφοι (Σ.Ο.Χ.) είχαν όλοι παραμείνει στα πόστα τους και συμμετείχαν, παγίως και διαρκώς, στο ονειρικό happening.
 Κάποτε ξύπνησα με την Οκτάνα* του Eμπειρίκου τσαλακωμένη στο προσκεφάλι μου, κάποιοι έλειπαν, το πιάνο επίσης, δεν υπήρχε τίποτα, ούτε παρτιτούρες, ούτε Συλλογικές Συμβάσεις, ούτε Κ.Υ.Α. ούτε Ε.Σ.Η.Ε.Α.
 Ο αρμόδιος Υπουργός, αφού προσφάτως σε συνέντευξη τύπου δεσμεύτηκε, «με μια μικρή επιφύλαξη», πως η διαβούλευση θα ξεκινήσει και μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα ολοκληρωθεί, αποδεσμεύτηκε ανεπιφύλακτα και με την αρωγή της Ε.Σ.Η.Ε.Α. που αρνείται τη διαβούλευση, παραπέμπει σιωπηρώς τα θέματα που μας αφορούν στην επόμενη κυβέρνηση.
 Για το τι σημαίνει αυτό, οι απόψεις διίστανται, το σίγουρο και εξακριβωμένο είναι πως η εξέλιξη αυτή εξυπηρετεί τους ευσεβείς πόθους συναδέλφων από άλλα Δημόσια Μέσα, που θέλουν να αποφύγουν μια κοινή ρύθμιση γιατί φοβούνται τη ενδεχόμενη μείωση που θα προκύψει απ' την εξομοίωση.
  Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα σε Δ.Σ. της Ε.Σ.Η.Ε.Α. προτείναμε, με την εκπρόσωπο Βασιλεία Ζερβού, στα μέλη του, να προχωρήσουν στη διαβούλευση για την υπογραφή Σ.Σ.Ε με στόχο να μη μειωθούν οι μισθοί, να παραμείνουν  δηλ στο ύψος της τελευταίας Σ.Σ. και ταυτόχρονα να κατοχυρωθούν τα θεσμικά μας δικαιώματα.
 Οι συνάδελφοι των άλλων δημοσίων μέσων ελπίζουν πως θα διατηρήσουν όλα όσα διατήρησαν επειδή στην ΕΡΤ είχαμε για μήνες επιδοθεί σε ασκήσεις "επαναστατικής γυμναστικής" την ώρα που αυτοί διαλογίζονταν ιδιοτελώς. Anyway... κοντός ψαλμός αλληλούια, για το τι ξύδι γενέσθαι. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; 


Γιώργος Παπαζαχαρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου