Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Από τις 21/5ου ζητούσαμε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στον ΕΔΟΕΑΠ

Από τις 21/5ου το ζητούσαμε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης στον ΕΔΟΕΑΠ :

"ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ;

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ

ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ;

Στον ορυμαγδό της απαξίωσης και υποβάθμισης των εργασιακών δικαιωμάτων των δημοσιογράφων, όπως συμβαίνει και στο σύνολο των εργαζομένων της ελληνικής κοινωνίας, έρχεται να προστεθεί η κατάργηση βασικών κοινωνικών και υγειονομικών παροχών, που αποφάσισε η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.
Είναι τουλάχιστον άξιο απορίας γιατί η διοίκηση του Οργανισμού μας δεν έκρινε απαραίτητο να προχωρήσει σε Γενική Συνέλευση ενημέρωσης των μελών, όταν αποφάσισε να «παρακρατήσει» τα χρήματα των ασφαλισμένων, καταργώντας το νηπιοβρεφοκομικό επίδομα και «παγώνοντας» τις συμβάσεις με τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, την περίοδο μάλιστα που ο γονιός φρόντιζε για την εγγραφή του παιδιού του;
Είναι, επίσης τουλάχιστον άξιο απορίας γιατί συγκεκριμένα μέλη του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ αν και διαψεύδουν την επίσημη ανακοίνωση ότι επρόκειτο για ομόφωνη απόφαση, δεν προχώρησαν στις περαιτέρω προβλεπόμενες ενέργειες, καταγγέλλοντας την πρακτική της Διοίκησης;
Κατανοώντας απολύτως τις δυσχερείς οικονομικές συνθήκες για το φορέα υγειονομικής περίθαλψης και ασφάλισης των δημοσιογράφων, έχοντας απόλυτη γνώση των κινδύνων που απειλούν το δικαίωμά μας στην ασφάλιση και τη σύνταξη έχουμε δικαίωμα να μάθουμε γιατί τα χρήματά μας δεν ανταποδίδονται στοιχειωδώς με βασικές παροχές για τον εργαζόμενο και άνεργο δημοσιογράφο. Οι εισφορές μας δεν μειώθηκαν. Η εργαζόμενη μητέρα δημοσιογράφος εξακολουθεί να καταβάλλει υψηλές, κατά γενική ομολογία, εισφορές. Δεν έχει άραγε δικαίωμα να μάθει γιατί δεν της αποδίδουν τη βασική υπηρεσία φύλαξης του παιδιού της; Ο παραπληγικός δεν έχει δικαίωμα να γνωρίζει γιατί χάνει το βοήθημα που… πληρώνει; Ή μήπως ο ασφαλισμένος δημοσιογράφος δεν έπρεπε να ενημερωθεί για την αδικαιολόγητη εν πολλοίς απόφαση της διοίκηση του αυτοχρηματοδοτούμενου ασφαλιστικού μας Ταμείου να συμμετάσχει στο psi;
Καλούμε τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ να σεβαστεί τα μέλη της και να επανεξετάσει την τακτική «αποφασίζουμε και διατάσσουμε».
Ζητούμε την άμεση σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης για να απαντηθεί με στοιχεία και υπευθυνότητα το ερώτημα: «Τελικά, χάνουμε τον ΕΔΟΕΑΠ;».
Ακολουθούν υπογραφές...."



Σε κλίμα μεγάλης έντασης και συνεχών αντεγκλήσεων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η γενική συνέλευση μετόχων του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ).
Κύρια αιτία της αντιπαράθεσης ήταν η επιλογή της διοίκησης του Ταμείου να προχωρήσει στη ρευστοποίηση των ομολόγων, ονομαστικής αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, που είχαν απομείνει από το αναγκαστικό "κούρεμα" στα πλαίσια του PSI, στις τρέχουσες τιμές αγοράς, δηλαδή στο 20% της ονομαστικής τους αξίας.
Η συνέλευση ξεκίνησε στις 14.00 και έληξε λίγο πριν τα μεσάνυχτα, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των ομιλητών και κατέληξε με ομόφωνη καταψήφιση του απολογισμού πεπραγμένων του 2011 και του προϋπολογισμού του 2012, καθώς και με έγκριση ψηφίσματος, με το οποίο ζητείται, μεταξύ άλλων η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου, η ανάκληση όλων των μέτρων, που έχουν ληφθεί και μειώνουν παροχές, η απόρριψη της πρότασης για αύξηση εισφορών κατά 3% στους εργαζόμενους και η επιστροφή του κεφαλαίου του ΕΔΟΕΑΠ, που είχε κατατεθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, πριν από το PSI..
Η πρόεδρος του Ταμείου, Ελένη Σπανοπούλου, υποστήριξε για το επίμαχο θέμα, ότι ο ΕΔΟΕΑΠ διατηρούσε χρήματα στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα οποία εν αγνοία του Ταμείου μεταφέρθηκαν στο κοινό κεφάλαιο, που διαχειρίζεται η Κεντρική Τράπεζα, και απομειώθηκαν στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων.
Η κ. Σπανοπούλου πρόσθεσε ότι η διοίκηση του Ταμείου συνειδητοποίησε την κατάσταση, όταν ύστερα από συνεχείς αναλήψεις ζήτησε ανάληψη ποσού 6 εκατ. ευρώ, οπότε πληροφορήθηκε από την ΤτΕ ότι το εναπομείναν κεφάλαιο είναι 5,5 εκατ. ευρώ και γι αυτό, όπως είπε, θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά της Τράπεζας.
Πολλοί ομιλητές αμφισβήτησαν τη θέση που εξέφρασε η διοίκηση του Ταμείου, ότι δηλαδή δεν γνώριζε τη μεταφορά των διαθεσίμων στο Κοινό Ταμείο, ενώ άσκησαν δριμεία κριτική για το θέμα της ρευστοποίησης ομολόγων μετά το «κούρεμα», ζητώντας παράλληλα την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η ένταση κορυφώθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης, όταν ζητήθηκε από μετόχους η διενέργεια ψηφοφορίας, αίτημα το οποίο η διοίκηση απέρριψε, επικαλούμενη θέμα απαρτίας. Ακολούθησαν μικροεπεισόδια κατά τη διάρκεια των οποίων η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ δέχθηκε προπηλακισμούς και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.
Οι παρόντες προχώρησαν σε ψηφοφορίες, με τις οποίες καταψηφίστηκαν ο απολογισμός πεπραγμένων του 2011 και ο προϋπολογισμός του 2012.

Στην χθεσινή επεισοδιακή Γενική Συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ προτάθηκε και ψηφίστηκε το εξης κείμενο:
1. Απαιτεί άμεση ανάκληση όλων των περικοπών των συντάξεων και θεμελιωδών παροχών στους ασφαλισμένους.

2. Ζητάμε να επιστρέψουν κυβέρνηση και Τράπεζα της Ελλάδας τα κλεμμένα και «κουρεμένα» αποθεματικά του Ταμείου.

3. Οι ανάγκες του Ταμείου να καλυφθούν από κυβέρνηση και εργοδότες.

4. Καταψηφίζει τον απολογισμό και όλες τις προτάσεις του ΔΣ.

5. Ζητά διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης με ευθύνη συνδικαλιστικών ενώσεων και βοήθεια ανεξάρτητων φορέων που θα επιλέξουμε.

6. Αίρει την εμπιστοσύνη της στο Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ και ζητά άμεση παραίτηση των μελών του και εκλογή προσωρινής διοίκησης από Γενική Συνέλευση.
Ο ΚΛΑΔΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ....





Απίστευτη ανωριμότητα, σίγουρα κάτι προσπαθούν να κρύψουν, μπορεί το δόλο τους, μπορεί την ανεπάρκεια τους.Τακτική της σουπιάς, εσκεμμένη κωλυσιεργία, ένταση και τραμπουκισμοί που μόνο θλίψη και απογοήτευση δημιουργουν.  ΚΡΙΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου