Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Ζητάνε εκπρόσωπο στη Δ.Τ και η ΕΣΗΕΑ το σκέφτεται; Γιατί είναι φορέας; Εταιρεία;

5 υπέρ 5 κατά και ο κ. Τσαλαπάτης απών στη σημερινή ψηφοφορία... Υπέρ της εκπροσώπησης όπως μαθαίνουμε τάχθηκαν οι των παρατάξεων Ενωμένοι Δημοσιογράφοι (Μ.Αντωνιάδου, Μ. Διόγος), Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία (Π.Σόμπολος), σύνολο 5 μέλη. Κατά ψήφισαν οι παρατάξεις Συσπείρωση, Μαχόμενη Δημοσιογραφία και Δημοσιογραφική Συνεργασία.

Το θέμα θα ξανασυζητηθεί σε νέα συνεδρίαση. 
Μετά τη θεσμική "νομιμοποίηση" της Δ.Τ και των συμβασιούχων της ως 10μηνίτες εργαζόμενους και ενώ η ΝΕΡΙΤ ζητά δημοσία την υποβολή εκθέσεων ιδεών για το τι είναι δημόσια τηλεόραση, στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ άρχισε να παίζεται η νέα πράξη της κυβερνητικής ιλαροτραγωδίας.
126 συμβασιούχοι 10 μηνών, δημοσιογράφοι της Δ.Τ απαιτούν από την ΕΣΗΕΑ να εκλέξουν συνδικαλιστικό εκπρόσωπο! Δηλαδή ουσιαστικά να τους αναγνωρίσει η Ένωση Συντακτών ως "φορέα" ΜΜΕ.
Το ανήκουστο, μετά από τις καταγγελίες και τη δράση της ένωσης συντακτών και των συνδικαλιστών για το λουκέτο στην ΕΡΤ και μεσούσης της υποτιθέμενης συνδικαλιστικής καμπάνιας και διεθνώς για την ΕΡΤ του ραδιομεγάρου, ορισμένα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έστειλαν ερώτημα στην εφορευτική επιτροπή εάν μπορεί να γίνει αποδεκτό το αίτημα των "126"!
Αυτό λένε οι πληροφορίες, δείγμα πως υπάρχουν εντός ΔΣ ΕΣΗΕΑ συνδικαλιστές που είναι έτοιμοι να νομιμοποιήσου με τη σειρά τους το μόρφωμα μιας ανύπαρκτης εταιρείας η οποία βγαίνει από τα υπόγεια της γενικής γραμματείας και ελέγχεται οικονομικά από μια διεύθυνση του υπουργείου Στουρνάρα.
Όπως πληροφορούμαστε η Εφορευτική Επιτροπή ζήτησε με τη σειρά της
επίσημη γνωμοδότηση και απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με την οποία να περιγράφεται και να τεκμηριώνεται εάν η Δ.Τ είναι φορέας Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης. Θυμίζουμε μόνο πως πριν λίγες μέρες η ίδια η ΕΣΗΕΑ είχε καταγγείλλει πως η Δ.Τ δεν πληρώνει εισφορές, προκαλώντας την οργισμένη αντίδραση του αρμόδιου υφυπουργού και μέλους της ΕΣΗΕΑ(είναι αλήθεια) Παντελή Καψή. Βέβαια η Δ.Τ δεν υπέβαλλε μισθολογικές καταστάσειςσε κάποιο ασφαλιστικό οργανισμό, κάτι που πιστοποίησε και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Και φυσικά η Δ.Τ δεν έχει Α.Φ.Μ. Εκτός αν της δώσει κι ένα τέτοιο ο Στουρνάρας και ο Μάναλης.
(update: Και μόλις πληροφορούμαστε από το twitter (Γ.Ν) πως: "η ΔΤ έστειλε μισθολογικές καταστάσεις(εκτός ΣΣΕ) σχεδόν ταυτόχρονα με το αίτημα για εκλογή εκπροσώπου εργαζομένων.Τυχαίο,ε;"
Στην ουσία μεθοδεύεται, όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι της ΕΡΤ, η κατάργηση των νόμιμων εκπροσώπων της ΕΡΤ του ραδιομεγάρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου