Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη στην ΕΡΤ


Νέα 24ωρη απεργία την Τετάρτη στην ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ, ΠΟΣΠΕΡΤ, ΠΟΕΠΤΥΜ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.), μαζί με την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΠΟΕΠΤΥΜ, αντιδρώντας στις αντισυνδικαλιστικές παρεμβάσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και της διοίκησης της ΕΡΤ εναντίον των δημοσιογραφικών απεργιακών κινητοποιήσεων και στα απεργοσπαστικά κρούσματα που εκδηλώθηκαν πριν από την αναστολή της απεργίας στην ΕΡΤ, κηρύσσει 24ωρη απεργία στην ΕΡΤ, από τις 06.00 της Τετάρτης, μέχρι τις 06.00 της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου, ημέρα απεργίας όλων των εργαζομένων της χώρας.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να συμβάλλουν με κάθε τρόπο στην επιτυχία της απεργίας και να μετάσχουν στις πανεργατικές συγκεντρώσεις και πορείες.
Οι τρεις συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες καλούν τους εργαζόμενους σε όλα τα ΜΜΕ να εκδηλώσουν αγωνιστικά για μια άλλη φορά την ενιαία βούλησή μας, για ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών σε βάρος των εργαζομένων και συνταξιούχων. Δηλώνουμε ότι θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας και απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια περιορισμού της, με δικαστικές απαγορεύσεις των απεργιών ή νομοθετικές αντεργατικές ρυθμίσεις.
Διεκδικούμε:
·       Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Στηρίζουμε το θεσμό που πλήττεται κατά τις επιταγές της τρόικας από την κυβερνητική πολιτική.
·       Την επάνοδο στην εργασία τους των Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου.
·       Τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της πολυφωνίας και της απρόσκοπτης ενημέρωσης των δημόσιων μέσων.
Αν είχε ερωτηθεί ο σοσιαλιστής Γάλλος πρόεδρος θα είχε συναινέσει στο να σπάσει η δημοσιογραφική απεργία, για να μεταδοθούν εικόνες από την επίσκεψή του στην Αθήνα και δηλώσεις του;
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου