Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Κεδίκογλου: Η λάσπη ως πολιτική



Ευθεία αήθη επίθεση στη διοίκηση και τα χιλιάδες μέλη της ΕΣΗΕΑ , εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της τρικομματικής συγκυβέρνησης με αφορμή την προκήρυξη της 24ωρης απεργίας στα ΜΜΕ.
Εμείς ούτε εργατοπατέρες έχουμε, ούτε λειτουργούμε με κομματικά συμφέροντα. Η λέξη ανεξαρτησία όμως δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο της truth team. Αποφασίζουμε με γνώμονα τις διεκδικήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ οι οποίοι εδώ και χρόνια πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές τις οποίες και ο ίδιος υπηρετεί.
Καλούμε, τον πρώην συνεργάτη της Ρούλας Κορομηλά, να μην κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, όταν αναφέρεται σε προσπάθεια «πνιξίματος της παρουσίας του κ.Ολάντ στην Ελλάδα». Αυτοί συκοφαντούν , αποκρύβουν και διαστρεβλώνουν τους κοινωνικούς αγώνες με τα  non paper που με…περισσή ευκολία μοιράζουν από τη Συγγρού στους «φίλους καναλάρχες».
Τέλος, να ενημερώσουμε τον κ. Κεδίκογλου ότι το «μπλακ άουτ» σε ειδησεογραφικό επίπεδο είναι γεγονός με τις στρατιές ανέργων στον Τύπο και τους μισθούς τις εξαθλίωσης.  Η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό πλήττεται όχι από μία απεργία αλλά από τους χιλιάδες άστεγους και τα 2 εκατομμύρια ανέργων που εσείς δημιουργήσατε
Μετά και από αυτή την επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου, θεωρούμε αυτονόητη την παρέμβαση του Πειθαρχικού Οργάνου της ΕΣΗΕΑ στην κατεύθυνση της διαγραφής του Σίμου Κεδίκογλου από την ΕΣΗΕΑ. Καλούμε τους συναδέλφους μας και τα σωματεία μας να γυρίζουν την πλάτη στη δράκα ακροδεξιών που κυβερνάει τη χώρα.
Η απάντηση στη λάσπη Κεδίκογλου θα δοθεί αύριο (Τρίτη 19 Φεβρουαρίου) με την συγκέντρωση και πορεία των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στα ΜΜΕ.  
Συσπείρωση Δημοσιογράφων – Δούρειος Τύπος

Η δήλωση του κ. Κεδίκογλου
Η συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων υπέκυψε στις συνήθεις κομματικές σκοπιμότητες και στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει ειδησεογραφικό μπλακάουτ στην επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Με τον τρόπο αυτό οι εργατοπατέρες της ΕΣΗΕΑ όχι μόνο απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι αδιαφορούν πλήρως για τα πραγματικά προβλήματα των δημοσιογράφων σήμερα, αλλά και ότι δεν διστάζουν να πλήξουν και τη διεθνή εικόνα της πατρίδας, εν ονόματι του κομματικού συμφέροντος.
Είναι πρωτοφανές στην πολιτική ιστορία της χώρας να επιχειρούν να «πνίξουν» την είδηση μιας πολύ σημαντικής επίσκεψης ενός φίλου ηγέτη που έρχεται να στηρίξει την Ελλάδα.
Καλούμε τον κ. Τσίπρα, έστω και την τελευταία στιγμή, να τους μαζέψει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου