Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ


ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΤΑΜΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο συνάδελφος Ταμίας του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ Μωυσής Λίτσης από την εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ».
Συγκεκριμένα η εφημερίδα σε άρθρο της με τίτλο: «Εβραίο Ταμία απέκτησε η ΕΣΗΕΑ» αναφέρει ότι «ο ίδιος μιλάει άριστα εβραϊκά λατρεύει το Ισραήλ αλλά δηλώνει (σ.σ.: ποιος τον πιστεύει;) Αντισιωνιστής!... Στις Γ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, αντί να μιλήσει για τα προβλήματα των Ελλήνων δημοσιογράφων, ο Μωυσής Λίτσης αρέσκεται να μιλάει για το Εβραϊκό Ολοκαύτωμα και την ανάγκη να καταδικασθεί η Χρυσή Αυγή».
Η εφημερίδα «ΣΤΟΧΟΣ» δεν ασκεί δημοσιογραφία, απλά επιδιώκει να στοχοποιεί πολίτες, να τους θίγει, να τους μειώνει. Αυτή την φορά ήταν η σειρά του καλού συνάδελφου Μωυσή Λίτση. Το άρθρο είναι ένα ρατσιστικό λιβελογράφημα, που αναμασά τα κλασικά ναζιστικά στερεότυπα.
Η ελληνική δημοσιογραφία, όπως και στο παρελθόν, θα συνεχίσει να ασκείται με σύνεση, ψυχραιμία και χωρίς προκαταλήψεις. Δεν θα επιτρέψουμε σε περιθωριακές, φασιστικές ομάδες να μας τρομοκρατούν. Καλούμε όμως, τις αρμόδιες Αρχές να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να υπάρχει αντιπαράθεση αρχών και ιδεολογιών στην κοινωνία μας και όχι θυμός και μίσος κατά των «άλλων». Άλλωστε, ας μη ξεχνάμε ότι οι κοινωνίες που ανέχτηκαν και ανέδειξαν αυτά τα φαινόμενα κατέληξαν να θαφτούν κάτω από ερείπια.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου