Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

ΕΣΗΕΜΘ Πραξικόπημα του προεδρείου κατά των αγωνιζόμενων εργαζομένων της ΕΡΤ3, υποστήριξη του κυβερνητικού νεριτικού μορφώματος και ρήξη με την ΠΟΕΣΥ!


Το προεδρείο του νεοεκλεγέντος διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΜΘ βάλθηκε να προκαλέσει το αγωνιστικό αίσθημα του δημοσιογραφικού χώρου, εμφανιζόμενο πρόθυμο στην αποδοχή του κυβερνητικού μορφώματος της ΝΕΡΙΤ. Με μία ανεκδιήγητη απόφασηη πλειοψηφία των 5 ου δσ έσπευσε να αναγνωρίσει το «μαύρο» που έπεσε στην ΕΡΤ κινούμενη αντίθετα από τις υπόλοιπες Ενώσεις Συντακτών, την Ομοσπονδία και τα άλλα σωματεία του κλάδου!
Αμετανόητη στην μέχρι τώρα ακολουθούμενη μνημονιακή πολιτική, προχωράει στη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη εργασιακών εκπροσώπων στη ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης! Παρά τις αντιδράσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ3 που συνεχίζουν τον αγώνα τους εδώ και ένα χρόνο και παρά τις αντιδράσεις μέσα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Τρίτη, όπου οι 3 του ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ αποχώρησαν για τις μεθοδεύσεις των διοικούντων την ΕΣΗΕΜΘ, αυτοί ακάθεκτοι συνεχίζουν.
Η κατακραυγή των συναδέλφων για την προκλητική στάση της διοίκησης της ΕΣΗΕΜΘ, εκφράστηκε από την ίδια την Ομοσπονδία των Ενώσεων Συντακτών με ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΣΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΣΗΕΜΘΜε αυτήν εκφράζεται η έκπληξή για την σπουδή με την οποία η νέα διοίκηση της ΕΣΗΕΜ-Θ επιχειρεί να αναγνωρίσει μια ανύπαρκτη ακόμη “δημόσια ραδιοτηλεόραση” με την επωνυμία ΝΕΡΙΤ. Η οποία όμως, ακόμη δεν διαθέτει εργαζόμενους, δημοσιογράφους, καλλιτεχνικό και τεχνικό προσωπικό, δεδομένου ότι ακόμα είναι ανολοκλήρωτος ο διαγωνισμός πρόσληψής τους.
Το δσ της ΠΟΕΣΥ σπεύδει να υπενθυμίσει στην ΕΣΗΕΜΘ ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ομόφωνη εκτίμηση όλων των Δημοσιογραφικών Ενώσεων της χώρας, της ΠΟΕΣΥ, καθώς και της ΕΟΔ και της ΔΟΔ, ότι η ΝΕΡΙΤ δεν αποτελεί ακόμα την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας. Για αυτό, καλεί σε αναθεώρηση της απόφασης και να μην προχωρήσει η εκλογή εκπροσώπου των δημοσιογράφων της ΝΕΡΙΤ.
Κι ενώ θα περίμενε κάθε καλοπροαίρετος οι διοικούντες την ΕΣΗΕΜΘ να πάρουν το σαφές μήνυμα, αυτοί προκλητικά, κυνικά και με ένα εξυπνακίστικο ύφος απαντούν στο δσ της ΠΟΕΣΥ, αρνούμενοι την αναθεώρηση της απόφασης για διεξαγωγή εκλογών την ερχόμενη Δευτέρα και στη ΝΕΡΙΤ. Μάλιστα, ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΕΣΥ ΓΙΑ ΑΝΕΞΟΔΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΑΦΥΛΑΤΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΗΣΥΧΙΑ!!! Ενώ δηλώνουν ανερυθρίαστα πως οι εργαζόμενοι της ΝΕΡΙΤ θα εκλέξουν αντιπρόσωπο επειδή είναι αυτονόητη υποχρέωση της ΕΣΗΕΜΘ να προασπίσει το δικαίωμα εκπροσώπησής τους.
Εμείς να ρωτήσουμε μόνο Ένα: Πάει περίπατο η υπεράσπιση των συναδέλφων της ΕΡΤπου αγωνίζονται και πολύ περισσότερο της λειτουργούσας ΕΡΤ3 (στην έδρα υποτίθεται της ΕΣΗΕΜΘ!), η διεκδίκηση της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ, η προάσπιση του αγαθού της δημόσιας ενημέρωσης, της ίδιας της δημοκρατίας; Ψιλά γράμματα για τους διοικούντες την ΕΣΗΕΜΘ, οι οποίοι το μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια είναι να είναι πιστοί υπηρέτες κάθε κυβερνητικής μνημονιακής πολιτικής, παραδίδοντας αμαχητί οτιδήποτε κατακτήθηκε με αγώνες δεκαετιών!
ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ-ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ-ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΟΥ “ΜΑΥΡΟΥ” ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου