Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Να εφαρμοστεί ο νόμος 2643 στην ΕΡΤ


Προς ΔΣ ΕΣΗΕΑ και ΔΣ ΠΟΕΣΥ                    25/4/2013

Αγαπητοί συνάδελφοι

χθες Τετάρτη 24/4/2013 ήταν η τελευταία ημέρα στη δουλειά (από σήμερα παίρνει κανονική άδεια και ακολούθως λήγει η σύμβαση εργασίας) του συναδέλφου Νικόλα Περδικάρη, που εργάζονταν στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ. Παρά το γεγονός, ότι για τα ΑΜΕΑ, όπως ο συγκεκριμένος συνάδελφος, υπάρχει ο νόμος 2643 (προστατευόμενες κατηγορίες ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, τέκνα αγωνιστών εθν. Αντίστασης), δεν έχει εφαρμοστεί σε καμία από τις φουρνιές συμβασιούχων, τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, που παρακολουθώ τις εξελίξεις. 

Ενδεχομένως η διεκδίκηση της εφαρμογής του ν.2643 να έδινε τη δυνατότητα στο συνάδελφο να παραμείνει στην εργασία, γεγονός που θα τον βοηθούσε να αντιμετωπίσει και τα αυξημένα έξοδα που του δημιουργούν τα ιδιαίτερα κινητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Παράλληλα θα συγκέντρωνε συντάξιμα χρόνια, αφού όπως είναι γνωστό αντίστοιχες περιπτώσεις συνταξιοδοτούνται νωρίτερα. 

 Δυστυχώς μέχρι σήμερα, ο συνάδελφος δεν είναι μέλος καμίας δημοσιογραφικής ένωσης (ασφάλιση ΙΚΑ) ενώ μια φορά που έχει κάνει τα χαρτιά του στην ΕΣΗΕΑ, δεν έγινε δεκτός (εκκρεμεί αίτησή του για τη νέα διαδικασία εγγραφής μελών).

Προς τιμή του, δεν διεκδίκησε την παραμονή του «ατομικά», ακόμα και όταν βρέθηκε στα πλαίσια παράστασης των δημοσιογράφων προς το ΔΣ της ΕΡΤ, βάζοντας την συλλογική διάσταση του προβλήματος των συμβασιούχων, σαν πρωτεύουσα.
Ελάχιστο χρέος μας είναι να στείλουμε επιστολή προς τη διοίκηση και τη νομική υπηρεσία της ΕΡΤ, χωρίς αυτό να επηρεάζει το σύνολο των διεκδικήσεών μας για την ΕΡΤ, με αίτημα την παραμονή του και την αξιοποίηση του ν. 2643.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νάσος Μπράτσος μέλος της ΕΣΗΕΑ και του γενικού συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, εργαζόμενος στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου