Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Η Εφορία ζητάει επιστροφή δεδουλευμένων του…1996


Η Εφορία ζητάει επιστροφή δεδουλευμένων του…1996ΕκτύπωσηE-mail
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013
Το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) διαμαρτύρεται έντονα για την εκβιαστική τακτική της ΔΟΥ Α-Β Βόλου σε βάρος των συναδέλφων που εργάζονταν στην εφημερίδα «Ταχυδρόμος».
Οι συνάδελφοι, θύματα του ανελέητου εισπρακτικού κυνηγητού που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με τα όργανά της, καλούνται από την ΔΟΥ να επιστρέψουν μέχρι 30 Απριλίου, τα δεδουλευμένα που τους χρωστούσε από το 1996 η εργοδοσία και μέρος αυτών κατάφεραν να λάβουν το 2000 από τον πλειστηριασμό των γραφείων της εφημερίδας.
Δεκατρία χρόνια μετά, ύστερα από μια νομικά διάτρητη δικαστική απόφαση και ενώ εκκρεμεί στο Σ.Τ.Ε. καθαυτής προσφυγή των εργαζομένων , η αρμόδια ΔΟΥ Βόλου ετσιθελικά και παράτυπα χωρίς να έχει τίτλο εκτελεστό, ζητά να αρπάξει τα λίγα ψίχουλα που κατάφεραν να εισπράξουν το 2000 οι εργαζόμενοι, έναντι των όσων η εργοδοσία τους χρωστούσε από την απλήρωτη εργασία.
Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ θα αγωνιστεί με κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του για να προστατεύσει των δικαίωμα των εργαζομένων στην αμοιβή της εργασίας. Και ζητά να σταματήσει κάθε ενέργεια των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, τουλάχιστον μέχρι την έκδοση της απόφασης του Σ.Τ.Ε., που οδηγεί στο να στερήσει από τους εργαζομένους αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει. Το πενιχρό αντάλλαγμα του μόχθου τους, την αμοιβή της εργασίας τους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου