Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση Διασωματειακού ΜΜΕ: Να ανακληθεί η απόλυση της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελλαρίου από το ΔΟΛ





Οι παρακάτω Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση της συνδικαλίστριας Γιάννας Σακελλαρίου — τωρινή αναπληρώτρια εκπρόσωπο των εργαζομένων – διοικητικών υπαλλήλων στο Δ.Ο.Λ. – στην οποία προχώρησε η διοίκηση του Δ.Ο.Λ. την Πέμπτη 14/3/2013. Η συνάδελφος είναι γνωστή για τη συνδικαλιστική της δράση στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό και δεν είναι τυχαίο ότι είναι η δεύτερη φορά που επιχειρείται η συνδικαλιστική δίωξη-απόλυσή της.
Η Γιάννα Σακελλαρίου είναι μέλος της ΕΠΗΕΑ, εκλεγμένη εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων από 11/11/2010 έως 26/2/2013 και είχε πρωτοστατήσει στους αγώνες ενάντια στις μαζικές απολύσεις και τις μειώσεις των μισθών μέσα από ατομικές συμβάσεις. Κατά τη διάρκεια της θητείας της υπέστη την πρώτη συνδικαλιστική δίωξη- απόλυση τον Μάρτιο του 2012, η οποία και ανακλήθηκε μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις όλων των ενώσεων του κλάδου.
Στις τελευταίες εκλογές για ανάδειξη εκπροσώπου διοικητικών υπαλλήλων, το Φεβρουάριο του 2013, η Γιάννα Σακελλαρίου εκλέχτηκε αναπληρώτρια εκπρόσωπος εργαζομένων, για να υποστεί λίγες μέρες μετά, στις 14 Μαρτίου 2013, τη δεύτερη συνδικαλιστική δίωξη-απόλυση. Με προφανή στόχο την κατατρομοκράτηση των εργαζομένων στην επιχείρηση αλλά και ευρύτερα στο χώρο των ΜΜΕ, σε μια περίοδο μαζικών απολύσεων, σφαγιασμού των μισθολογικών αποδοχών, κατάργησης των ΣΣΕ και των κεκτημένων εργασιακών κατακτήσεων, η απόλυση της συναδέλφου παραβιάζει ένα από τα στοιχειώδη εργασιακά και δημοκρατικά δικαιώματα, αυτό της συνδικαλιστικής δράσης.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στον αγώνα τόσο για την ανάκληση της απόλυσης της Γ. Σακελλαρίου όσο και για την προάσπιση του αναφαίρετου δικαιώματος του συνδικαλίζεσθαι.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ το σταμάτημα της συνδικαλιστικής δίωξης και την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους με τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους να βάλουν τέλος στην εργοδοτική τρομοκρατία.

Τα Δ.Σ. των Συνεργαζόμενων Ενώσεων
ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου