Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ανακοίνωση ΚΕΔ


ΝΕΑ ΤΡΕΛΛΑ ΤΡΙΜΗ (KEΔ)

«Nα ...κλείσουν
οι "μνημονιακές"  εφημερίδες»
 Μ αλλιά κουβάρια έγιναν στη συνεδρίαση του Διασωματειακού  Τρίμης και τεχνικοί την Πέμπτη το πρωί, για το θέμα των απλήρωτων συναδέλφων στην «Εξπρές» και στο «Κέρδος», όταν ο Τρίμης είπε ένα ακόμη ανεπανάληπτο:
-Δεν μας ενδιαφέρουν οι μνημονιακές εφημερίδες, να κλείσουν να τελειώνουμε.

  Αυτό αποκαλύπτει με ανακοίνωση της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ).
  Παρών στη συνάντηση ήταν και το προεδρείο της ΕΠΗΕΑ, που μάταια προσπαθούσε να τον συγκρατήσει.
Και επειδή  ο άλλος κατάλαβε την  πρωτοφανή γκάφα του τα έκανε ακόμη χειρότερα
«Προχωρήστε αμέσως σε επίσχεση και κάνετε ότι σας λέω εγώ».
  Και εκεί ακριβώς έπεσαν κάτω καρέκλες και άρχισαν τα γαλλικά από τους τεχνικούς και άλλους παριστάμενους.
«Ποιός είσαι εσύ που θα μας πεις να κλείσουμε την εφημερίδα εμείς. Αν είναι να την κλείσουμε ξέρουμε κι άλλους τρόπους και δεν θα μας πεις τί θα κάνουμε», ήταν η απάντηση τεχνικών και δημοσιογράφων.
Μέσα στο πανδαιμόνιο κάποιοι του θύμισαν
το παιχνίδι που έκανε με την επίσχεση στο «Φίλαθλο», την «Ελευθεροτυπία» και το «Αλτερ» που τελικώς, έκλεισαν.
  Κάπως έτσι ο Τρίμης υποχρεώθηκε να την κοπανήσει από την  αίθουσα για να γυρίσει μισή ώρα  αργότερα  να πάρει τα ντοσιέ του με την υπόσχεση ότι θα δει τα θέματα στο ΔΣ και κάτι άρχισε να ψελλίζει για Εισαγγελέα.
 Λίγο αργότερα όμως ανέβαλε μόνος του την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ  για να αποφύγει την κουβέντα αλλά και να μην δώσει εξηγήσεις.
Έβγαλε βέβαια  για ξεκάρφωμα την καθιερωμένη ανακοίνωση - μαϊμού μαζί με μια δήλωση ασορτί του ταμία, ο οποίος πλέον τον συμπολιτεύεται  χωρίς να κρύβεται.
Μόνο που και οι δύο πάλι δεν λένε την αλήθεια.

Δεν ήθελαν να δώσουν εξηγήσεις  στο ΔΣ για το αίσχος
Και κυρίως τι τρέχει με τα οικονομικά όταν παραμονές της γενικής  συνέλευσης ο ταμίας και ο πρόεδρος
δεν έχουν καταθέσει ούτε σχέδιο προϋπολογισμού αλλά έχουν κρατήσει απλώς ανοικτό έναν αριθμό πρωτοκόλλου από τον Δεκέμβρη, χωρίς ούτε ένα σχέδιο, ενώ και ο προϋπολογισμός του 2012  είναι παράνομος, όχι μόνο επειδή απορρίφθηκε από την γενική συνέλευση, αλλά επειδή από την αρχή ήταν ψεύτικος (έργο Αγγέλη), αφού προέβλεπε έξοδα χωρίς διασφαλισμένα έσοδα.

Έτσι όπως αναγκάζεται να παραδεχτεί και ο ταμίας Λίτσης, η  ΕΣΗΕΑ έχει αναλάβει (έχει δαπανήσει) «από τους προθεσμιακούς της λογαριασμούς (δηλαδή από τα αποθεματικά της) το 2012: 917.837,04 ευρώ.
Την ίδια στιγμή όμως  η παρέα Τρίμη και οι ταμίες του δεν δείχνουν την παραμικρή επιμέλεια  για να εισπραχθούν:
#
465.OOO  ευρώ συνδρομές μελών, που με τους τόκους υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ και τις οποίες παρακρατούν εργοδότες.
# τουλάχιστον
250.000 ευρώ που οφείλουν άλλα σωματεία για κοινά εξώδικα .
# δεκάδες χιλιάδες ευρώ  για δικαστικές δαπάνες από απεργίες που έχουν κηρυχθεί παράνομες.
Επίσης  με έγγραφο που κατέθεσε ο ταμίας του ΔΣ αποκαλύπτεται πρόβλημα ΦΠΑ μετά από καταγγελία των μελών του ΔΣ Δ. Τσαλαπάτη και Μαρίας Γκίκα την οποία σε καμία περίπτωση η πλειοψηφία στο προεδρείο δεν ήθελε να συζητηθεί.

Και για να είναι εντάξει με το δόγμα τους, Τρίμης -Λίτσης  ανέβαλαν το συμβούλιο και έκαναν και τις απεργίες έτσι τυφλές.

Στις 8/4/13 κατατέθηκε από την ΚΕΔ η ακόλουθη επιστολή στο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, που παραμένει αναπάντητη:
«Με αφορμή διάφορες περίεργες δηλώσεις σας για τη λειτουργία του Δ.Σ. και την πορεία των οικονομικών, θα πρέπει χωρίς άλλη αναβολή στην αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. να μας ενημερώσετε για τα ακόλουθα καταθέτοντας και τα σχετικά παραστατικά:
#    Τι ακριβώς συνέβη με την πληρωμή 7.000 ευρώ, χωρίς απόφαση Δ.Σ., στον όμιλο Καλοφωλιά και για την μη καταβολή του αναλογούντος ΦΠΑ, μετά από συμφωνία του Προέδρου.
#    Πόσα κεφάλαια έχετε δαπανήσει από τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ, τη στιγμή που υπάρχουν οφειλές χιλιάδων ευρώ τις οποίες δεν φροντίζετε να εισπραχθούν.
#    Πόσα ακριβώς είναι τα χρήματα που παρανόμως παρακρατούν οι εργοδότες από συνδρομές μελών της ΕΣΗΕΑ (πέραν των μόνιμων οφειλών των 490.000 ευρώ); Επίσης, ποιες είναι οι ενέργειές σας για την απαίτηση και είσπραξη του συνόλου;
#    Ποιες είναι οι οφειλές του ΕΔΟΕΑΠ προς την ΕΣΗΕΑ (κεφάλαια και τόκοι) της τελευταίας τριετίας;
#    Ποιες είναι οι διαφεύγουσες εισπράξεις, που έχουν καταστεί δήθεν επισφαλείς απαιτήσεις;
#    Ποιες είναι οι ενέργειές σας για την είσπραξη από τα άλλα σωματεία, των αναλογιών τους στις δαπάνες των κοινών εξωδίκων και των δικαστικών εξόδων που ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ,  με τα οποία όμως έχει επιβαρυνθεί μόνο η ΕΣΗΕΑ;
  Είναι μερικά μόνο από τα θέματα, που επανειλημμένα σας έχουμε επισημάνει και οφείλετε να μας ενημερώσετε».


Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου