Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Γ. Κοντογιάννης: «Να μην μετατραπεί η Ραδιοτηλεόραση σε lifestyle περιοδικό»



Την πρόθεση της νέας Διεύθυνσης Εκδόσεων της ΕΡΤ να μετατρέψει το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» σε lifestyle έντυπο καταγγέλλει, με ερώτησή του προς τον υφυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης. 

Επιπροσθέτως, ο βουλευτής επισημαίνει ότι «οι μεικτές παραγωγές της ΕΡΤ κοστίζουν χιλιάδες ευρώ, την ώρα που μένει αναξιοποίητο το δημοσιογραφικό και στελεχιακό δυναμικό της δημόσιας τηλεόρασης». 

Συγκεκριμένα, το κείμενο της ερώτησης του βουλευτή Ηλίας αναφέρει: 

«Κύρια αποστολή της  ΕΡΤ είναι η διάχυση προγραμμάτων και υπηρεσιών που ενημερώνουν, εκπαιδεύουν και ψυχαγωγούν ποιοτικά το κοινωνικό σύνολο. Η ΕΡΤ, αναγνωρίζοντας τον κρίσιμο ρόλο της ως δημόσια ραδιοτηλεόραση παραμένει πιστή στην εταιρική της φιλοσοφία και τις αξίες για:

·         Δράση στην υπηρεσία του δημόσιου συμφέροντος.

·         Σεβασμό στον εργαζόμενο, στον πολίτη, στο περιβάλλον, στην κοινωνία.

·         Συμμετοχή στην ενδυνάμωση ενεργών, υπεύθυνων πολιτών.

·         Ποιοτικό περιεχόμενο στα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα.

·         Σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

·         Καταπολέμηση των διακρίσεων.

·         Διαμόρφωση ενός πλαισίου υπεύθυνης συμπεριφοράς απέναντι στον εργαζόμενο, στον πολίτη, στο περιβάλλον, στην κοινωνία και αναδεικνύει την Εταιρική Κοινωνική

Ευθύνη ως κεντρικό άξονα της σύγχρονης δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΡΤ εκδίδει το εβδομαδιαίο τηλεοπτικό περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», που αναφέρεται στα προγράμματα τηλεόρασης και ραδιοφώνου, αλλά παράλληλα καλύπτει ένα ευρύτερο φάσμα πολιτιστικών θεμάτων. Το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση» έχει τιμηθεί το 2008 με το βραβείο Μπότση για την ιστορική διαδρομή του, την πλούσια θεματολογία του, την προβολή της ραδιοτηλεοπτικής επικαιρότητας και την ποιότητά του. Είναι ένα έντυπο που ανήκει στην ΕΡΤ και που με το ανταποδοτικό τέλος το στηρίζει εδώ και δεκαετίες ο ελληνικός λαός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα διεύθυνση της Διεύθυνσης Εκδόσεων της ΕΡΤ σχεδιάζει την αναμόρφωση του περιοδικού, σε προσανατολισμό που δεν συνάδει ούτε με το ρόλο, ούτε με τον ποιοτικό χαρακτήρα του, επιχειρώντας να το μετατρέψει σε lifestyle περιοδικό.

Επίσης, άλλο ένα ζήτημα που προκύπτει αναφορικά με την ΕΡΤ, είναι οι μεικτές παραγωγές που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ, ενώ παράλληλα μένει αναξιοποίητο το δημοσιογραφικό και στελεχικό δυναμικό της δημόσιας τηλεόρασης.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υφυπουργός (στον Πρωθυπουργό):

Ποιες οι προθέσεις της ΕΡΤ αναφορικά με το περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση»;

Για ποιο λόγο επιλέγονται οι μεικτές παραγωγές, που και πολύ ακριβά κοστίζουν και το δυναμικό της ΕΡΤ δεν αξιοποιούν;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου