Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΙΣ 13:00 ΣΤΟ STUDIO E

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 31 Οκτωβρίου 2011 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 1 Νοεμβρίου 2011, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ.

Η απόφαση του Δ.Σ. ελήφθη για να αντιμετωπιστεί η επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, που θα εφαρμόσει η ΕΡΤ από την Τρίτη, 1 η Νοεμβρίου 2011, και το οποίο καταστρατηγεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των εργαζομένων δημοσιογράφων στην ΕΡΤ και της με αυτόν τον τρόπο χειραγώγησης της ενημέρωσης.

Παράλληλα ζητούμε:

να σταματήσει κάθε ενέργεια δημοσιουπαλληλοποίησης των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ , με την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο.
τη μη εφαρμογή του νόμου «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» .
να σταματήσει κάθε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης της ΕΡΤ και
να προστατευθεί το Δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.
Τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου καλούνται όλοι οι συνάδελφοι να μετάσχουν μαζικά στην απεργία και στη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία της ΕΡΤ.ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου