Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ζητούμε να μην εφαρμοστεί το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την ένταξη των εργαζομένων στα δημόσια ΜΜΕ στο ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση 18 Οκτωβρίου, στις 11 π.μ μπροστά από την ΕΣΗΕΑ.

* Οι δημοσιογράφοι δεν είμαστε και δεν μπορούμε να γίνουμε κρατικοί υπάλληλοι.

* Το αντικείμενό μας -η είδηση, η ενημέρωση - είναι δημόσιο αγαθό σύμφωνα με το άρθρο 15 του Συντάγματος.

* Δεν εργαζόμαστε με συγκεκριμένα ωράρια εργασίας.

* Η αμοιβή και οι όροι εργασίας των δημοσιογράφων διέπονται από τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας μεταξύ των Μέσων και της ΕΣΗΕΑ και είναι σχέσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου.

* Δεν υπαγόμαστε στο ενιαίο βαθμολόγιο, αφού η εξέλιξή μας δεν ακολουθεί τον δημόσιο-υπαλληλικό κώδικα .
 Προϋπόθεση για την πρόσληψή μας δεν ήταν συγκεκριμένοι τίτλοι σπουδών, αλλά η προϋπηρεσία μας και η ιδιότητά μας ως μέλους της Ένωσης Συντακτών. Η ταυτότητα του μέλους αποτελεί οιονεί άδεια άσκησης επαγγέλματος.

* Πιθανή ένταξή μας στο ενιαίο μισθολόγιο ανοίγει την Κερκόπορτα για τα Ταμεία μας και οδηγεί σε επικίνδυνους δρόμους το εργασιακό και ασφαλιστικό καθεστώς των συναδέλφων μας και στα Ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης.


ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ, ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου