Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ματαίωση γενικών συνελεύσεων.

Οι δύο γενικές συνελεύσεις που είχαν προγραμματιστεί με απόφαση της γενικής συνέλευσης γι αυτή την εβδομάδα, μεταφέρονται για την ερχόμενη. Ερωτηματικά προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο επιβλήθηκε η "σιγή ασυρμάτου" σε μια τόσο κρίσιμη για τον κλαδο μας περίοδο,ενώ παράλληλα εκκρεμεί η ενημέρωση για τη συνάντηση των εκπροσώπων με τη διοίκηση που πραγματοποιήθηκε εκτάκτως το Σάββατο. Γ.Π.

6 σχόλια:

  1. Η παρατήρηση είναι σωστή, αφού τη Δευτέρα αναβλήθηκε η συνέλευση της Τρίτης, λόγω συγκοινωνιών και αφού την Πέμπτη εκτιμούν ορισμένοι ότι προέχει ο απόηχος των γεγονότων της συνόδου, υπήρχε και η Τετάρτη. Και για να προλάβω το επιχείρημα ότι και την Τετάρτη τρέχουν θέματα για τη σύνοδο, υπάρχουν και οι πρωινές ώρες. Εκτός αν τα εργασιακά μας δικαιώματα τα υπερασπιζόμαστε από το μεσημέρι και μετά. Να συνέλθουμε, γιατί η επικαιρότητα θα είναι για πολύ καιρό πιεστική και στο βωμό της δεν πρέπει να θυσιάσουμε τις δικές μας αναγκαίες διαδικασίες.
    ΝΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/10/11 20:53

    Δεν αντιλαμβάνομαι ποιο είναι το .... "υποκείμενο" του σχολίου περί ... "σιγής ασυρμάτου, η οποία, μάλιστα, .... "επιβλήθηκε".
    Ποιος/α, άραγε, επιθυμεί συνελεύσεις σαν κι αυτές που αποφασίζουν τις ... μαθητικές καταλήψεις, καθώς αυτού του επιπέδου θάταν η μαζικότητα μιας συνέλευσης στο κέντρο της Αθήνας, σε μέρα απεργία όλων των Μ.Μ.Μ.;
    Ποιος/α, άραγε, επιθυμεί -αθέλητα- να δικαιώσει όσους ζητούν ολοκληρωτικό κλείσιμο της ΕΡΤ επί τριετία, με απόσυρσή μας επί τετράωρο από την ειδησεογραφική ροή σε μια ημέρα που είναι από τις πιο κρίσιμες στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας;
    Πότε, τέλος, αποφασίσαμε ότι η γενική συνέλευση -και μάλιστα για απλή ενημέρωση- πρέπει -ελέω "επαναστατικής γυμναστικής"- να συνοδεύεται από στάση εργασίας;
    Οι προηγούμενες γενικές συνελεύσεις, οι οποίες δε διέθεταν αυτή τη "συνοδεία", κρίνονται, δηλαδή, αποτυχημένες;
    Σ' αυτή την περίπτωση αντί για στάση εργασίας, ώστε να ενισχυθεί -υποτίθεται- η μαζικότητα, ας στήσουμε κάλπη ώστε να αποφασίσουμε όλοι/ες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον εύκολα ξεπερνάμε το ενδεχόμενο να είχε γίνει συνέλευση το πρωί της Τετάρτης. Όσο το "για απλή ενημέρωση" και όχι προγραμματισμό, είναι μάλλον αυθαίρετη ερμηνεία. Η τελευταία συνέλευση είχε προσδιορίσει κατευθύνσεις που πρέπει να τις συζητήσουμε υπό το πρίσμα των (συνεχώς) νέων δεδομένων. Για τη στάση εργασίας: Μερικοί δουλεύουν,μην κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε, εκτός αν θέλουμε να αποκλείσουμε κόσμο, για να είναι η συνέλευση άμαζη.
    Ξαναλέμε: για την Τετάρτη το πρωί, υπήρχε αυτή δυνατότητα.
    ΒΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/10/11 15:39

    Όταν για να γίνει συνέλευση των εργαζομένων στα τρόλεϋ ή τα λεωφορεία -δηλαδή σε κρατικά μονοπώλια- γίνονται στάσεις εργασίας ο απλός πολίτης δυσφορεί. Στη δική μας περίπτωση - ελέω της ύπαρξης πολλών "ανταγωνιστών" αλλά και των χαμηλών θεαματικοτήτων/ακροαματικοτήτων- στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορεί και στη χειρότερη δικαιώνει όσους προτείνουν την περικοπή του ανταποδοτικού ή και το κλείσιμο της ΕΡΤ για την τριετία ισχύος του μεσοπρόθεσμου.
    Αυτό θέλουμε;
    Άλλωστε υπάρχουν κι άλλες λύσεις. Κάλπη ώστε για τις σοβαρές αποφάσεις να ψηφίζουν όλοι/ες. Δημιουργία σωματείου δημοσιογράφων ΕΡΤ ώστε να υπάρχει διαρκής παρακολούθηση των ενδοερτικών εξελίξεων και συνεχής παρέμβαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έτσι μπράβο!! Κάλπες (αντικαταστατική διαδικασία, όπως και στο κύμα απολύσεων σε ΔΟΛ-Πήγασο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις, με "εφορευτική" τους διευθυντές). Και χωρίς στάσεις εργασίας για νη μην ψηφίζουν όλοι για να μας βολεύει. Και νέο σωματείο "τοπικό" (για όσους αποφάσισαν να φύγουν από ΕΗΣΕΑ αι ΠΟΕΣΥ και να δωρίσουν και τον ΕΔΟΕΑΠ σε όσους τον ορέγονται). Αντε μπράβο, να καμαρώσουμε μερικούς και σε ρόλο συνδικαλιστή και μάλιστα στις παρούσες συνθήκες, γιατί έξω από το χωρό ο καθένας όποιο τραγούδι θέλει, το λέει. Εδώ είναι η καυτή πατάτα και να δούμε ποιός θα την πάρει. Αυτοί οι κάποιοι που θέλουν να κλείσουν την ΕΡΤ έχουν όνομα για να τους μάθουμε κι εμείς, ή κάνει τζιζ και δεν το λέμε?
    ΝΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικά τα γεγονότα προσπέρασαν τους συλλέκτες υπογραφών που αναγκαστηκαν να ανακρούσουν πρύμνα και να προσέλθουν στην έκτακτη γενική συνέλευση για να απολογηθουν για την απαράδεκτη πρωτοβουλία τους που αναίρεσε απόφαση της γενικής συνέλευσης. Στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, αποφασιστικαν 24ωρες απεργιακές κινητοποιησεις από Δευτέρα και συνέλευση των δημοσιογράφων την ίδια μέα στο studio E στις 13:00. Η απόφαση της συνέλευσης κοινοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ και θα συζητηθεί αύριο το πρωί,

    ΑπάντησηΔιαγραφή