Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΡΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη σημερινή (Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013), υπ’ αριθμ. 1069 συνεδρίασή του, ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

Συζήτησε για θέματα που αφορούν στην εκπομπή «136». Ειδικότερα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο κόστος και στις αλλαγές που έγιναν, μετά και την αποχώρηση του κ. Ηλία Μαμαλάκη από την ομάδα της εκπομπής.
Ενέκρινε την παραχώρηση πλάνων αρχείου στην Κρατική Κινεζική Τηλεόραση CCTV για τη δημιουργία εκπομπής για την Ελλάδα. Η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της ΕΡΤ με διεθνή δημόσια τηλεοπτικά δίκτυα και της προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό μέσα από παρόμοια προγράμματα.
Ενημερώθηκε για τις εξελίξεις που αφορούν στη διανομή και εκμετάλλευση του δορυφορικού σήματος της ΕΡΤ Α.Ε. Η ειδική ομάδα που είχε συσταθεί για να μελετήσει το θέμα και να προτείνει λύσεις, θα υποβάλει πρόταση σε επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ για τις δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να εξασφαλιστούν με τον βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα της ΕΡΤ.
Ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Champions League.
Ενημερώθηκε για την ανάπτυξη του προγράμματος της ΕΤ-1 και της ΝΕΤ. Σε επόμενη συνεδρίαση θα αναλυθεί το μοντέλο του προγράμματος που καταρτίζεται και για τα δύο κανάλια.
Αποφάσισε κατ’ αρχήν τη συμμετοχή της ΕΡΤ στον φετινό Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, λαμβάνοντας υπόψη την υψηλή τηλεθέαση της διοργάνωσης, με την προϋπόθεση ότι η εταιρεία δεν θα έχει οικονομική επιβάρυνση – αντιθέτως, θα επιδιωχθεί να υπάρξει κέρδος. Ο τρόπος συμμετοχής θα αποφασιστεί, αφού διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες και προτάσεις και κατατεθεί σχετική εισήγηση στο ΔΣ.
Ενέκρινε την καταβολή χρηματικών ποσών σε πρώην συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, ως αποζημίωση για τη μη χορήγηση της κανονικής άδειας έτους 2011 – 2012, καθώς και σε υπάλληλο που αποχώρησε από την ΕΡΤ, ως αποζημίωση οφειλομένων ρεπό.
Ενέκρινε την τροποποίηση της Α.Δ.Σ. 1032/16.2.12, Θ.7ο ως προς τη διάρκεια και τη μείωση του κόστους παραγωγής των επεισοδίων της σειράς με τίτλο «ΑΕΙΝΑΥΤΕΣ, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ Η ΘΑΛΑΣΣΑ». Σημειώνεται ότι το κόστος κάθε επεισοδίου διαμορφώνεται πλέον στα 6.310 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), αντί του ποσού των 9.945 ευρώ (πλέον ΦΠΑ), που είχε εγκριθεί αρχικώς.
Ενέκρινε την εκτέλεση παραγωγής σειράς ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων, με τίτλο «ΔΡΟΜΟΙ ΛΑΤΡΕΙΑΣ». Το προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 17.960 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).
10.Ενέκρινε την καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος για το έτος 2013, στον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ».

Ενέκρινε τη χορήγηση άδειας παράλληλης απασχόλησης σε υπάλληλο της εταιρείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου