Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

To πρόγραμμα δράσεων του συντονισμού ενάντια στα κλεισίματα, τις διαθεσιμότητες και τις εργολαβίες


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ενάντια στα ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ, τις ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ & τις ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοέμβρη η σύσκεψη του «Συντονισμού ενάντια στα κλεισίματα, τις διαθεσιμότητες και τις εργολαβίες» στα Προπύλαια. Στην νέα σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τους εργαζόμενους του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου, από την ΕΡΤ,  από τους διαθέσιμους εκπαιδευτικούς, από τα νοσοκομεία, από χώρους του ιδιωτικού τομέα καθώς και εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά την πανυγειονομική απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή 29 Νοέμβρη, όπου χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρησαν τους δρόμους της Αθήνας. Ήταν μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις στον χώρο της Υγείας, που βάδισε μαζί  με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ, του Πανεπιστημίου και του Πολυτεχνείου, στέλνοντας δυνατά το μήνυμα στα κυβερνητικά επιτελεία ότι όσο περνάει ο χρόνος, το «δικό μας» μπλόκ, το στρατόπεδο του αγώνα διαρκείας, αθροίζει νέες δυνάμεις.
Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ που μπαίνουν δυναμικά στην απεργία διαρκείας για να αποτρέψουν την διάλυση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας και πραγματοποίησαν πορεία με τη συμμετοχή πολιτών που ήταν αλληλέγγυοι στον αγώνα για υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως η υγεία, πολλοί από τους οποίους ταξίδεψαν από την επαρχία για να διαδηλώσουν στην Αθήνα, και δείχνει το έδαφος, αλλά και την αναγκαιότητα για διεύρυνση των κοινωνικών συμμαχιών, σε ένα μέτωπο ανατροπής της κυβέρνησης και των πολιτικών που εκφράζει. Όσο μπαίνουν νέες δυνάμεις στον αγώνα, τόσο η συμμορία που παριστάνει την κυβέρνηση θα αδυνατίζει και θα πανικοβάλλεται. Καταλαβαίνουμε ότι οι δικοί μας αγώνες, βαθαίνουν τα προβλήματα στις «συμφωνίες και τις διαπραγματεύσεις» με τους τροϊκανούς και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας, για να εξασφαλίσουμε ότι θα ενταθούν ακόμη περισσότερο τα αδιέξοδά τους.

Όπως δεν καταφέρνουν με το μαστίγιο των ΜΑΤ και των δικαστηρίων να κάμψουν τους αγώνες μας, τους προειδοποιούμε ότι την ίδια αποτυχία θα έχουν και όλες οι προσπάθειες τους, να σπάσουν του αγώνες «από τα μέσα». Οι υποχωρήσεις του Αρβανιτόπουλου, ότι δεν θα διωχθεί πειθαρχικά κανένας από τους μη απογραφέντες συναδέλφους, όχι μόνο δεν μας οδηγεί στην αναστολή των κινητοποιήσεων, αντίθετα δυναμώνει την αποφασιστικότητα μας να  συνεχίσουμε όσες βδομάδες χρειαστεί, για να φτάσουμε μέχρι την τελική νίκη.
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, επαναεπιβεβαιώθηκε η ανάγκη στήριξης των αγώνων που δίνονται αυτήν την περίοδο, με προσανατολισμό όχι μόνο συνέχισης, αλλά και κλιμάκωσης των αγώνων σε όλους τους χώρους. Η δύναμη βρίσκεται στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι και στον συντονισμό τους, αφού η στάση της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στηρίζει την κυβερνητική επίθεση. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να επισπεύσει την ψήφιση του προϋπολογισμού, την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αρνούνται να καλέσουν την οποιαδήποτε κινητοποίηση, όχι μόνο για συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους κλάδους, αλλά και ενάντια στον προϋπολογισμό - σφαγείο που μαγειρεύουν τα κυβερνητικά επιτελεία.
Τα μέχρι τώρα βήματα του «Συντονισμού ενάντια στα κλεισίματα, τις διαθεσιμότητες και τις εργολαβίες», δείχνουν ότι υπάρχει ο δρόμος του συντονισμού και της οργάνωσης από τα κάτω. Αποτιμώντας σαν θετικές τις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες μας, για τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 14 και 21 Νοέμβρη, τη συμμετοχή μας στο απεργιακό συλλαλητήριο της Υγείας στις 29/11, και την παρέμβασή μας στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ απαιτώντας 5ήμερη απεργία, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε στο  ίδιο δρόμο.

Στο τέλος της σύσκεψης αποφασίστηκαν:

• Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και τη νεολαία σε μαζική στήριξη των απεργιακών περιφρουρήσεων των εργαζόμενων του Πανεπιστημίου Αθηνών από τη Δευτέρα 2 Δεκέμβρη στις 8πμ, (βλ. συνημμένο για τις περιφρουρήσεις).

• Παρέμβαση του Συντονισμού για στήριξη στη συνέλευση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ την Δευτέρα 2 Δεκέμβρη, στις 10:30πμ στο ξενοδοχείο President. 

• Στήριξη στη συναυλία που οργανώνουν οι μαθητές και οι καθηγητές των Μουσικών Λυκείων την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι στο υπ. Παιδείας.

• Οργανώνουμε μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο, την Πέμπτη 5 Δεκέμβρη στις 6μμ, απαιτώντας να φύγουν τα ΜΑΤ από την Αγ. Παρασκευή.

• Προτείνουμε σε όλα τα σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να προχωρήσουμε την Παρασκευή 6 Δεκέμβρη στην πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ  ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, με όποιο τρόπο μπορέσει το κάθε σωματείο, και απεργιακής συγκέντρωσης την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. Καλούμε όλες τις ομοσπονδίες και τα σωματεία να προχωρήσουν απεργιακά εκείνη την ημέρα. Απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ την προκήρυξη γενικής πανεργατικής απεργίας.

• Καλούμε σε συλλαλητήριο έξω από το Ραδιομέγαρο στην Αγ. Παρασκευή όλους τους εργαζόμενους και την νεολαία, το Σάββατο 7 Δεκέμβρη στις 12 το μεσημέρι για να μην αφήσουμε να καταλάβει τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ ο απεργοσπαστικός μηχανισμός της ΔΤ.

• Καλούμε σε νέα σύσκεψη του Συντονισμού όλα τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα και αγωνιστές από τους χώρους τη Δευτέρα 9 Δεκέμβρη στις 5μμ στα Προπύλαια για το παραπέρα συντονισμό των δράσεων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου