Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΝΕΡΙΤ όπως ΔΤ

Στη ΝΕΡΙΤ περνά η διαχείριση της Δημόσιας Τηλεόρασης


Με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση υφυπουργός Παντελής Καψής και η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 27 Ιανουαρίου η διαχείριση της Δημόσιας Τηλεόρασης περνάει στην ΝΕΡΙΤ ΑΕ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «με σύμβαση του ειδικού διαχειριστή και του νέου φορέα ανατίθενται στον εν λόγω φορέα η διοίκηση και η διαχείριση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης του αναγκαίου προσωπικού».

Είναι μία εξέλιξη την οποία ανέμενε το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ προκειμένου να μπουν σε λειτουργία οι διαδικασίες για την έναρξη του νέου φορέα.

Σημειώνεται ότι σταδιακά και μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα αρχίσουν να λειτουργούν όλες οι δραστηριότητες της ΝΕΡΙΤ. 

Ηδη εκπέμπουν το Πρώτο και το Τρίτο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου, λειτουργεί το ψηφιακό Αρχείο, και μεταδίδει πρόγραμμα ένα τηλεοπτικό κανάλι, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα αρχίσουν να εκπέμπουν τα υπόλοιπα ραδιοφωνικά προγράμματα (Δεύτερο Πρόγραμμα, Κόσμος, ΕΡΑ Σπόρ) και στις αρχές Μαρτίου θα εκπέμψει και το δεύτερο τηλεοπτικό κανάλι ενώ στο ενδιάμεσο θα λειτουργήσει και το δορυφορικό κανάλι για τους αποδήμους.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου