Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

O Π. Σαββίδης επιδιώκει παρέμβαση της ΕΣΗΕΜΘ ώστε να ανοίξει η ΔT3

Το σχέδιο Σαββίδη και Καψή για την ΕΡΤ-3 και ο ρόλος της ΕΣΗΕΜΘ
Να ενημερωσει την ΕΣΗΕΜΘ θέλησε ο Παντελής Σαββίδης χθες σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ-3 και της έναρξης λειτουργίας της Δ.Τ στη Θεσσαλονίκη. Φυσικά κανείς δεν έχει καταλάβει ακόμη με ποιον θεσμικό ρόλο ο Παντελής Σαββίδης πραγματοποιεί συναντήσεις, αποτελεί συνομιλητή της κυβέρνησης και υπουργών, διαπραγματεύεται το μέλλον συναδέλφων του και αναλαμβάνει να στήσει τη Δ.Τ στη Θεσσαλονίκη. Είναι ο νέος διευθυντής της Δ.Τ; Είναι συνεργάτης της κυβέρνησης και σύμβουλος του κ.Καψή; Είναι απλώς ένας παράγοντας της πόλης που κοιτά την επόμενη ημέρα;
Όπως και να έχει ο κ.Καψής συναντήθηκε με τον Παντελή Σαββίδη και σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον δημοσιογράφο-παράγοντα να καταρτίσει οργανόγραμμα και να αποστείλει έναν κατάλογο με 150 άτομα που θα αποτελούν τους εργαζόμενους του νέου φορέα.

Ο κ.Σαββίδης αφού συγκρότησε μια όμάδα -έμπειρων κατά τον ίδιο- επαγγελματιών της τηλεόρασης, παρουσίασε ένα οργανόγραμμα που περιλαμβάνει θέσεις και ειδικότητας και προβλέπει 204 θέσεις εργασίας.

Αρκετές λιγότερες δηλαδή από τον πρώτο γύρο των επιτυγχόντων του διαγωνισμού για πρόσληψη στη Δ.Τ. Τέτοια αλληλεγγύη και τέτοια όνειρα δηλαδή για την τηλεόραση στη Θεσσαλονίκη.
Το σχέδιο είναι έτοιμο λοιπόν και οι κατάλληλοι άνθρωποι για τις κατάλληλες θέσεις έχουν βρεθεί. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που το λόμπι της δεξιάς που έχει φάει παντεσπάνι από την ΕΡΤ έχει ανέβει στα κεραμίδια και θεωρεί πως αποκλείεται από το πάρτυ που στήνεται.
Εμπόδιο στο φοβερό σχέδιο Σαββίδη, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-3 που αντιστέκονται και κρατούν τηλεόραση και ραδιόφωνο ελεύθερα. Έτσι ο Σαββίδης επιδιώκει παρέμβαση της ΕΣΗΕΜΘ ώστε να ανοίξει η ΕΡΤ-3 στο όνομα των συναδέλφων που έχουν προσληφθεί και πρέπει να δουλέψουν. Διαφορετικά το σχέδιο εκκένωσης προβλέπει εισβολή των ΜΑΤ και ο Παντελής Σαββιδης που έχει κάνει προσωπική του υπόθεση την έναρξη λειτουργίας της Δ.Τ θα πρέπει να αλλάξει πόλη.
Αναδημοσίευση από alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου