Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Κουτσούμπας: «ο αγώνας των εργαζομένων δεν πρέπει να κοιτάει πίσω στην παλιά ΕΡΤ, αλλά μπροστά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΚΕ
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ. Στη συνάντηση η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΣΥ έθεσε τις θέσεις της ομοσπονδίας για τη «συγκρότηση μιας πραγματικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και ζήτησε τη στήριξη του ΚΚΕ.
Ο ΓΓ της ΚΕ κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, με όλες του τις δυνάμεις εξέφρασε και εξακολουθεί να εκφράζει την ολόπλευρη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι «η νέα κρατική ραδιοτηλεόραση που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα κληρονομήσει όλα τα αρνητικά της παλιάς ΕΡΤ –αυτά για τα οποία το ΚΚΕ είχε επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί– και θα τα διευρύνει. Η κρατική ραδιοτηλεόραση είναι όργανο προπαγάνδας της επίσημης κυβερνητικής πολιτικής και η διαφορά της με την οποιαδήποτε ιδιωτική τηλεόραση είναι ότι προπαγανδίζει το συνολικό συμφέρον του συστήματος, όπου όμως υπάρχει μια μεγαλύτερη δυνατότητα να διεκδικείς την προβολή των θέσεων των κομμάτων και των αγώνων των εργαζομένων. Με το νέο ν/σ για τη ΝΕΡΙΤ δεν εξασφαλίζεται μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους εργαζόμενους, γενικεύονται οι εργασιακές σχέσεις πολλών ταχυτήτων, απαξιώνονται οι περιφερειακοί ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί, που κάλυπταν υπαρκτές ανάγκες της περιφέρειας για ενημέρωση, ενώ το καθεστώς των εξωτερικών παραγωγών και οι συμπράξεις με ιδιώτες επιχειρηματίες, που επί ΕΡΤ απαξίωναν το αξιόλογο εργατικό δυναμικό της, τώρα με τη ΝΕΡΙΤ θα γενικευτούν».
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «ο αγώνας των εργαζομένων δεν πρέπει να κοιτάει πίσω στην παλιά ΕΡΤ, αλλά μπροστά» και διατύπωσε τη συγκεκριμένη πρόταση του ΚΚΕ που αφορά στην κοινωνική ιδιοκτησία όλων των υποδομών, των συχνοτήτων, των καναλιών, των συστημάτων τηλεπικοινωνίας, όπου στα πλαίσια μιας άλλης εξουσίας θα μπορεί να ανταποκρίνεται στην ανάγκη του λαού για ουσιαστική ενημέρωση, πληροφόρηση και πολιτιστική – μορφωτική αναβάθμιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου