Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΕΡΤ


 
 
 
Προς το ΔΣ ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ
 
 
 
Κύριοι/ες
 
Είμαι αναγκασμένη να σας στείλω την παρούσα επιστολή, μετά το ψήφισμα που βγήκε από τη Συνέλευση της Παρασκευής (25/01/2013).
Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ήμουν από την αρχή αντίθετη για την ημέρα της Συνέλευσης, λόγω της δυσκολίας που θα υπήρχε για την προσέλευση των συναδέλφων, μετά τα γεγονότα στα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας, τις άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς και γιατί η Παρασκευή είναι μια μέρα -που έτσι ή αλλιώς- δεν είναι καλή για την προσέλευση του κόσμου σε Συνέλευση.
Όμως, εξαιτίας της πίεσης που δέχτηκα από τον συνάδελφο Νίκο Γρυλλάκη, αποδέχθηκα να στείλει το αίτημα για τη συνέλευση.
Ήταν, όμως, μια συνέλευση για την οποία θα κάναμε ενημέρωση και παράλληλα θα είχαμε ενημέρωση από τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, σχετικά με το τι έχει προκύψει με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) , τους συμβασιούχους, καθώς και για την καθυστέρηση των επιπλέον προσθέτων, από τον Νοέμβριο. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια καθοριστική συνέλευση για να πάρουμε αποφάσεις για απεργιακές κινητοποιήσεις και μάλιστα τέτοιου τύπου –όπως, αυτές που αναφέρουν οι συγγραφείς του ψηφίσματος.
Είμαι αντίθετη με το συγκεκριμένο ψήφισμα, καθώς και για το αίτημα που κάνουν προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για κινητοποιήσεις , τις οποίες αποφάσισαν οι ελάχιστοι παραβρισκόμενοι που παραβρέθηκαν στη Συνέλευση -για κυλιόμενες, 6ωρες στάσεις εργασίες από τη Δεύτερα έως την Παρασκευή.
Επίσης, οφείλω να σας ενημερώσω ότι από το Ραδιόφωνο (ΕΡΑ) η παρουσία των συναδέλφων ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, καθώς οι συνάδελφοι μού είχαν επισημάνει ότι η ημέρα ήταν δύσκολη και δεν θα μπορούσαν να παραβρεθούν.
Ακολούθησαν, μετά το ψήφισμα, πολλά τηλεφωνήματα και επιστολές συναδέλφων από το ραδιόφωνο, όπου μου εξηγούσαν ότι δεν μπορεί να πάμε σε τέτοια μορφή κινητοποίηση και μάλιστα όταν οι άλλοι συνάδελφοι -των υπόλοιπων δημόσιων μέσων, που θίγονται περισσότερο από την ΚΥΑ-, δεν έχουν αποφασίσει να κάνουν κάποια κινητοποίηση.
 
Δεν μπορώ και δεν συνυπογράφω το συγκεκριμένο ψήφισμα και είμαι αναγκασμένη να συγκαλέσω -μετά από την απαίτηση των συναδέλφων μου στο ραδιόφωνο- ξεχωριστή συνέλευση σε ώρα και μέρα που θα μπορούν να παραβρεθούν.
Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου οι δημοσιογράφοι της Ραδιοφωνίας θα πραγματοποιήσουμε Συνέλευση, χωρίς στάση εργασίας, στις 12.00 το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερωθούν για τις όποιες εξελίξεις σχετικά με την ΚΥΑ και τους Συμβασιούχους.
Ζητώ από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, καθώς και από την Διοίκηση της ΕΡΤ, όποια από τα μέλη τους μπορούν να παραβρεθούν στην Συνέλευσή μας στην αίθουσα σύνταξης του Ραδιοφώνου στον τρίτο όροφο -Ρ 370.
 
 
Επίσης, παρακαλώ όλους τους συναδέλφους της Ραδιοφωνίας να παραβρεθούν στη συγκεκριμένη Συνέλευση, παρά τις όποιες δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίζουν στη μετακίνησή τους ή τις όποιες υποχρεώσεις τους.
 
 
Η εκπρόσωπος της Ραδιοφωνίας ΕΡΤ
 Βασιλεια Ζερβου

1 σχόλιο:

  1. Κυρία Ζερβού,
    θα ήθελα να πω ένα μπράβο για την σωστή και επαρκώς τεκμηριωμένη θέση σας, για τη στάση που κρατάτε..
    Είναι προφανές ότι οι Παρασκευές δεν είναι μέρες για συνελεύσεις, γιατί οι συνάδελφοί σας δεν μπορούν να παρεβρεθούν καθώς έπεται σαββατοκύριακο. Ξεχάσατε να αναφερθείτε στη Λαική αγορά, που γίνεται συνήθως τις Παρασκευές και στα σουαρέ, που πρέπει να πανε ξεκούραστοι. Αν είχε δε και κρύο... ακόμα δυσκολότερη ήταν η πρόσβαση στο Ραδιομέγαρο.
    Τώρα όλα είναι ευνοϊκά: τη Δευτέρα 28/1, η κυκλοφορία θα έχει αποκατασταθεί στα ΜΜΜ (κι ας έχουν εξαγγείλει 24ωρες απεργίες τα λεωφορεία, ο ΟΣΕ, τα Τρόλεϊ και ο Προαστιακός), ο καιρός θα είναι καλός και θα είναι ακόμη πιο εύκολο γιατί δεν θα υπάρχει στάση εργασίας,
    που απ' ό,τι καταλαβαίνω σας δημιουργεί ψυχολογικα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή